Ataşehir Belediye Meclisi'nin gündemi imar

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı ilk toplantısında Ataşehir’in imar sorunu tartışıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi'nin gündemi imar
 Ataşehir Belediye Meclisi'nin gündemi imar

 Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı ilk toplantısında Ataşehir’in imar sorunu tartışıldı.

 Ataşehir’in İmar Sorunu Bir Türlü Bitmiyor
Toplantı Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan ve Ak Parti grubu adına da Mustafa Cevat Arzık tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının iletilmesi ile başladı.


 
CHP’li üyelerin Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri için hazırlanan İBB Meclisi’nde görüşülerek onaylanan 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı’nda ön görülen emsale vatandaşların itirazları dile getirildi. İtirazların aynı ilçe yada diğer ilçelerdeki komşu mahallelere verilen emsalin altında olduğu, İBB tarafından hazırlanan 1/5000 ölçek Nazım İmar Planında adil davranılmadığı, toplulaştırılarak elde edilen 1.75 emsalin uygulamada 1.60’a düştüğü iddiaları iddia edildi.

Ak Partili üyeler tarafından cevaben yapılan açıklamalarda İBB Meclisi’nin Ataşehir’in imarı için çalıştığını Ataşehir’e özel uygulama olmadığını, şehircilik açısından yüksek emsalin doğru bulunmadığını, uzmanlar tarafından verilen emsalin bölgenin dönüşümü için yeterli olduğu görüşünün hakim olduğunu kaydettiler.

Ak Partili üyeler tarafından bölgede yerleşen gecekondu sahiplerinin yağmacı olarak nitelenmesi CHP’li üyelerin tepkisini çekti. Bağımsız üye Namık Sürmen tarafından yapılan açıklamada toplu göçün yaşandığı ülkemizde vatandaşların devletinin olduğunu düşündüğü arazide barınmak için yer işgal etmesini yağma olarak nitelenmesini doğru bulmadığını söyledi.

CHP’li üyeler özellikle Mustafa Kemal mahallesine yapılanların doğru olmadığını, İBB tarafından yapılan bu uygulamaya Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti üyelerinin de sessiz kaldığı iddialarında bulundular. Tartışmaların tamamlanmasından sonra gündeme geçildi. Görüşülen gündemdeki 5 maddeden 1, 2, 4 ve 5. maddenin ilgili komisyonlara sevki, 3. Maddenin ise gündemde kalması yapılan oylamalarla karara bağlandı.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile Meclis 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan tarafından 7 Kasım 2018 günü saat 17:00’da toplanılmak üzere oturum kapatıldı.




İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109