Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı mesaisi başladı

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Birleşiminde 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı mesaisi başladı
Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı mesaisi başladı

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Birleşiminde 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Ataşehir Belediye Meclisi,  Ataşehir’le ilgili gündeme geçmeden önce gündem dışı söz alan konuşmacıların sözü çok uzatmaları, farklı görüşlerin ortaya atılması veya sadece karşı olduğunu göstermek adına yapılan tartışmalar gerginliğe neden oluyor. Bu tablo artık Ataşehir Belediye Meclisi’nin ilk gündemi haline geldi.


Yapılan yoklama ve geçen toplantının tutanak özetlerinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan grup başkanları ve üyeler konuşmalarını gerçekleştirdi.

İlk sözü CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz aldı. Yılmaz; “ Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81.Yıldönümü nedeniyle minnetle, hasretle, saygıyla, sevgiyle andığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.



 “MECLİS TOPLANTIMIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI İSTİYORUM”

Ak Parti Grup Başkanı Av.M. Naim Yağcı da; “ Her zaman olduğu gibi meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını istiyorum. Evlatları için nöbetlerini kararlılıkla sürdüren Diyarbakırlı anneleri selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılını kutladık. Bu manada aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu mücadelenin lideri olan lideri olan ve 10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete göç eden kurucu meclisimizin ve Cumhuriyetin kurucu Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde yâd ediyorum. Ayrıca 8 Kasım Mevlit Kandilini ve 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” diyerek çok uzattığı konuşmasında meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.




“M.NAİM YAĞCI’YI DAVET ETTİ”

Ak Parti Grup Başkanının konuşması üzerine söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz; “Cumhuriyet kutlamalarında Ak Parti Grup Başkanını görmek isterdik ama yoktu. 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayacağız Naim Yağcı beyi de bu kutlama programında görmek istiyoruz” diyerek davet etti.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’i ziyaret etmesi nedeniyle yapılan toplantıya Ak Parti Meclis üyelerinin de katılmasını beklerdik. En azından Ataşehirle ilgili düşüncelerini orada ifade etmelerini isterdim diyerek sitem etti.


Gündem dışı konuşmaların ardından gündem de bulunan maddelerden 1-2-4-5 ve 7’inci maddeler ilgili komisyonlara havalesine oybirliğiyle, 3’üncü madde teklif kararı olarak kalmasına oyçokluğuyla karar verildi. Gündemde bulunan tek rapor komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.


Gündem de görüşülecek başka madde kalmadığından Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 07.11.2019 Perşembe günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.




İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109