Ataşehir Barbaros Mahallesi Kapalı Pazar Açılışı yapıldı

Ataşehir Küçükbakkalköy, Örnek ve Esatpaşa Mahallelerinin ardından Barbaros Mahallesi kapalı pazarı açılışı yapıldı.

Ataşehir  Barbaros Mahallesi Kapalı Pazar Açılışı yapıldı

Ataşehir Küçükbakkalköy, Örnek ve Esatpaşa Mahallelerinin ardından Barbaros Mahallesi kapalı pazarı açılışı yapıldı.

Ataşehir'de Toplam 5.500 metrekare kapalı alana sahip Barbaros Kapalı Pazar alanında; zabıta bürosu, büfe, tuvaletler, elektrik ve jeneratör odası, yönetim odası ve su depoları yer alıyor.

 
Haftada iki gün kurulacak kapalı pazarda her cuma günü giyim, aksesuar, ev tekstili ürünleri, her cumartesi günü ise meyve, sebze ve gıda ürünlerinin satışı gerçekleşecek. 

 
28 Ağustos Cuma günü gerçekleşen açılışa,  CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Sadık Kayhan, Kalender Özdemir, Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Memet Emin yarar, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Meclis Üyeleri Bekir Bozkızıl, Selami İğrek, Duran Acar, Şeref Uzun, Tuğba Dönmez, Zekeriya Angi, Ertuğrul Baysal, Cengiz Kayayurt, İYİ Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Oğuz Sarul, MHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, mahalle muhtarları, Pazarcı Esnafı ve Ataşehirliler katıldı.

 
Açılış kurdelesi öncesi protokol konuşmaları yapıldı.
 
“AŞURELERİMİZİN BEREKET VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”
 
Açılışta konuşan Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Memet Emin yarar, öncelikle Pazarımızın hayırlara vesile olması düşüncesiyle katılımınızdan dolayı hoş geldiniz diyerek ; “ İçinde bulunduğumuz Hicri Takvim yılının 1.Ayı olan Müslümanlar için çok önem arz eden ve yarın itibariyle haşlayacağımız Aşurelerimizin öncelikle ülkemize hayırlar getirmesini, bereket ve huzur getirmesini diliyorum. Aynı zamanda iki gün sonra kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer bayramınızı da şimdiden kutluyorum” dedi.
 
“PAZARLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ”
 
Ataşehir Belediyesi hakikaten bizim çalışma alanımız içerisinde diğer ilçelere kıyasla Pazarcı Esnafa önem veren, Pazarlara büyük bir emniyet gösteren ve Pazarlarımızın Pazarcı Esnafımızın daha iyi, daha rahat koşullarda faaliyetini sürdürebileceği alanların ve imkânların oluşturması konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini söyleyen Yarar;  “Bu hassasiyeti taşıyan çok değerli Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ’ye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.  Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde şu an oluşturulan 4’üncü Kapalı Pazar alanındayız. İnşallah diğer mahallelerimize de aynı düşünce ve tempo ile devam ederek bu pazarlarımızın sayısını çoğaltmak istiyoruz. Bu konuda Ataşehir Belediye Başkanıma güveniyorum. Bu Pazarımızın öncelikle Barbaros Mahallesi halkına tüm Ataşehirlilere, Pazarcı Esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
“ATAŞEHİRİMİZİN GÜZİDE İNSANLARINA BÖYLE BİR MEKÂNI AÇMAKTAN DA GURUR DUYUYORUZ”
 
Bunun bir açılış olmadığını sadece kurdeleyi keseceğiz diyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Pandemiden dolayı açılışlar yapmadıklarını söyleyerek açılışı daha sonra Belediye Başkanımız geldiği zaman gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Der; “ Öncelikle mahalle muhtarlarımıza, belediye meclis üyelerimize Kadın Kolları ve siyasi parti ilçe başkanlarına, bizimle birlikte mesai yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Aynı zamanda Ataşehirimizin güzide insanlarına böyle bir mekânı açmaktan da gurur duyuyoruz. İnşallah bunun devamı gelecek. Ataşehir ’de yaptığımız projelerle ilgili müjdeyi sizlerle daha sonra paylaşacağız. Çağdaş bir belediyenin anlayışının da bu olması lazım” şeklinde ifade etti.
  
Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi ve birlikte Pazarı dolaşarak Pazarcı Esnafına hayırlı ve bereketli olması dileklerinde bulundular. Pazarcı esnafı bu dilekleri alkışlarla karşılayarak verilen bu hizmetten memnun olduklarını protokole teşekkür ederek dile getirdiler.

 






Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2020, 00:19

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109