ATAŞEHİR ANADOLU KÜLTÜRLERİ FESTİVALİ MİLLETVEKİLLERİNİ AĞIRLADI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, CHP eski milletvekili Berhan Şimşek ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi I. Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivalini ziyaret etti

ATAŞEHİR ANADOLU KÜLTÜRLERİ FESTİVALİ MİLLETVEKİLLERİNİ AĞIRLADI
ATAŞEHİR ANADOLU KÜLTÜRLERİ FESTİVALİ MİLLETVEKİLLERİNİ AĞIRLADI

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, CHP eski milletvekili Berhan Şimşek ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi I. Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivalini ziyaret etti

I. Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin yedinci gününde TBMM’yi ağırladı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, CHP eski milletvekili Berhan Şimşek ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi standları gezerek ürünlerden tadıp alışveriş yaptı.
 
Nazım Hikmet Parkı’nda yirmi beş derneğin el ele vererek düzenlediği festival, farklı etkinlikleriyle sürüyor. Dayanışma festivalinin yedinci gününde CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, CHP eski milletvekili Berhan Şimşek ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi alandaydı.

VEKİLLER DERNEKLERİ ZİYARET ETTİ

Standları tek tek gezen milletvekilleri yöresel ürünlerden tadıp alışveriş yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, çalan davul zurnaya eşlik ederek halkla birlikte halay çekti. Esnafla bol bol fotoğraf çektiren milletvekilleri ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi daha sonra İl derneklerinin bulunduğu standları gezerek, dernek başkanlarını birlik ve beraberliği pekiştiren böyle bir etkinlik düzenledikleri için tebrik etti.

KATILIMCILAR HORON VE HALAYLA EĞLENDİ

Festival programı kapsamında derneklerin performans gösterileri de devam etti. Yöresel sanatçıların sahne aldığı programlarda katılımcılar halay ve horonlarla eğlendi. Amasya (GÖYDER) Ataşehir Göynücekliler Derneği Birliği’nin barkovizyon sunumuyla başlayan program, Ataşehir Kastamonulular Derneği’nin davul gösterisiyle hareketlendi. TRT ve Kültür Bakanlığı sanatçısı Yılmaz Cesur’un ‘Ben Kastamonu’yum’ şiiriyse katılımcılardan büyük alkış aldı. Sanatçı Hüsnü Kemerci’nin söylediği yöresel türkülerin ardından Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan konuştu. Türkiye’nin şu anda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Aldoğan, “Millet olmak çok önemli bir şeydir. Ortadoğu’ya baktığımızda millet olamamanın bedelini ödediklerini görüyoruz. Bizler bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu festivalin amacı da bu bütünlüğü daha da ileriye götürmek. Bizler bu organizasyonla büyük başarı sağladığımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 
“DAYANIŞMA İÇİN BÜYÜK BİR ADIM”

Ataşehir Kastamonulular Derneği’nin ardından (ATABAY) Bayburt Kültür ve Yardım Derneği performans gösterisinde bulundu. Programı Bayburtlu olan CHP eski milletvekili Berhan Şimşek de takip etti. Dernek Başkanı Ali Uğurlu’nun daveti üzerine bir konuşma yapan Şimşek, festivalin önemine değindi. Birlik ve beraberlik için atılan bu adımın büyük önem taşıdığını vurgulayan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü.

“Şu anda komşu ülkelere baktığımız zaman neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Türkiye coğrafi konumdan çok özel bir yere sahip. Komşu ülkeler üzerinden ayrıştırmaya yönelik yapılan planları bizim üzerimizde de deniyorlar. Bizlerin bunu görerek birimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu etkinlik de birlik için atılmış büyük bir adım.”

Konuşmanın ardından (ATABAY) Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Ali Uğurlu, kadın üyelerini sahneye çağırarak pasta kesti. Uğurlu ayrıca derneklerine ve festivale katkı sunanlara plaket takdim etti.
 
HORONLA GECEYE RENK KATTILAR

Programda daha sonra Ataşehir Artvinliler Derneği performans sergiledi. Dernek Başkanı Tuncay Akın Orhan, yaptığı konuşmada Artvin’de yaşanan sorunlara dikkat çekti ve herkesin bu soruna destek olmasını istedi. Orhan, dayanışmanın en üst seviyede olduğu bu organizasyonun tüm ülkeye yayılmasını ve herkesin birbirine destek olmasını istedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan halkoyunları grubu, sergiledikleri horon performansla katılımcılardan büyük alkış aldı. Sanatçı Hüsnüşen Yaşar, Ahmet Evbaşı ve Faik Pala da yöresel türkülerle geceye renk kattı.


ÇORUMLULARDAN EL ELE BİRLİK MESAJI

Ataşehir Çorumlular Derneği’nin program sunuculuğunu dernek başkan yardımcısı, Ataşehir CHP İlçe Başkan Yardımcısı ve Yağcılar Dernek Başkanı Mahir Ünal yaptı. Açılış konuşmasının yapan Ataşehir Çorumlular Derneği Başkanı İzzet Cor, ilçede dayanışmayı üst seviyelere taşıyan bu festivali düzenleyenlere teşekkür etti. Dernek üyelerini daha sonra sahneye davet eden Cor, el ele vererek fotoğraf çektirdi. Programda sanatçı Ali Gürsoy’un söylediği türkülereyse katılımcılar halayla eşlik etti.


İLGİ YOĞUNDU

Gecede son olarak Ataşehir Sivaslı Dernekler Birliği performans sergiledi. Açılış konuşmasını yapan Ataşehir Sivaslı Dernekler Birliği Başkanı Süleyman Ateş, Ataşehir’de dayanışmayı arttıran bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.


Programda konuşan Festival Komitesi Başkanı Sadi Özata ise yedinci gününü tamamlayan festivale birçok insanın ilgi gösterdiğini söyledi. Organizasyona yirmi iki derneğin katkı sunduğunu vurgulayan Özata, soğuk ve yağmurlu havaya rağmen festivale ilgi gösterenlere de teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Döne Bakır ve Ercan Bayraklı sahneye çıkarak yöresel türküler söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER