ATAŞEHİR AK PARTİ MUHARREM AYINA ÖZEL PROGRAM DÜZENLEDİ

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı “Menümüz Kardeşlik” diyerek Muharrem Ayı nedeniyle düzenlediği programda iftar yemeği verdi.

ATAŞEHİR AK PARTİ  MUHARREM AYINA ÖZEL PROGRAM DÜZENLEDİ
 ATAŞEHİR AK PARTİ  MUHARREM AYINA ÖZEL PROGRAM DÜZENLEDİ


Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı “Menümüz Kardeşlik” diyerek Muharrem Ayı nedeniyle düzenlediği programda iftar yemeği verdi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, Kayışdağı Mahallesi İmam Hüseyin Camii sokağında düzenlenen programda Büyükşehir Belediyesinin yemek desteği ile iftar yemeği verdi.
 
Kuran-ı Tilavetinden sonra Muharrem Ayı ile ilgili konuşmalar yapıldı.
 





AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeği programına;  İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri İsmail Levent ve Mükayil Bektaş, Türkiye Ehlibeyt Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Kanaatli, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İmam Hüseyin Cami İmamı Mehdi Aksu, Alevi Dedesi Şükrü Polat ve vatandaşlar katıldı.
  

“ MUHARREM AYI SEVGİNİN, BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN VE HOŞGÖRÜNÜN AYIDIR”
 

Ev sahibi sıfatıyla konuşan İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan Muharrem ayı özel programımıza hepiniz hoş geldiniz diyerek; “ Muharrem ayı hepimizin bildiği gibi sevginin, birliğin, kardeşliğin ve hoşgörünün ayıdır. Bunların tecelli ayıdır. Ama bir taratanda baktığınızda bizim için yas ayıdır. O nedenle alkışlarınızı daha sonraki programlara saklamanızı istirham ediyorum. O nedenle muharrem ayını bütün maneviyatını birlikte yaşamak hepimiz için elzemdir. Hepimiz biliyoruz Muharrem Ayının ne demek olduğunu. Bizim için bolluk, bereket ve kardeşlik demektir. Bu vesileyle Ataşehir'deki hemşerilerimizle buluşmayı borç bildik ve lütuf bildik. Sizlerde bu davetimize icabet ettiniz ve buraya kadar geldiniz. Sizlere çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 

“ MUHARREM AYI YAS AYIDIR”
 

Özcan; “ Muharrem ayı yas ayıdır. Hicrin 61 Yılının 10 gününde 10 muharremde İmam Hz. Hüseyin Efendimiz ve beraberindeki 71 kardeşimiz hunharca şehit edildi. Bunun acısını yıllarca göğüslerimizde ve içerimizde yaşadık. Yaşamaya da yaşatmaya da var gücümüzle devam edeceğiz. Bunu yaşamaktan da daha doğal bir şey yoktur diye düşünüyorum. Değerli dostlar bugün burada tarihin bir anda tekerrür ettiğine de tanıklık ediyoruz. Kerbela da İmam Hüseyin efendimiz ve beraberindekileri şehit eden zihniyet, bugün Ortadoğu'da Allah'ü Ekber nidalarıyla Müslümanların canına kıymaktadır. Bizim bunları görmezden gelmemiz, bizim bunlara göz yummamız insan olarak ve bir Müslüman olarak mümkün değildir. İlk gün çıktıkları günden bugüne de bunun karşısında durduk ve var gücümüzle durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
  

“BİZİM BİR TARAFIMIZ MEVLANA, BİZİM BİR TARAFIMIZDA HACI BEKTAŞİ VELİ'DİR”
 

Özcan konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli dostlarım bir taraftan baktığınız zaman bizim farklılıklarımız bir ötekileştirilme bahanesi olarak görüldü. Fakat biz AK Parti olarak bizim farklılıklarımızı ötekileştirme olarak görmeyerek zenginliklerimiz olarak kabul ettik. Biz hep birlikte el ele, gönül gönüle birlik olarak Anadolu medeniyetini oluşturan bir milletiz. Bizim bir tarafımız Mevlana, bizim bir tarafımızda Hacı Bektaşi Veli'dir. Bir tarafımız Pir Sultan Abdal, bir tarafımız Yunus Emre'dir. Bizim bir tarafımız Selahaddin Eyyübi bir tarafımızda Osman Gazi'dir. Değerli dostlar biz bu beraberliğimizi, bu birlikteliğimizi bu mevcudiyetimizi devam ettirdikçe 15 Temmuz gibi bizim ülkemiz üzerinde bir takım emellerini gerçekleştirmek isteyenlere karşı meydanlarda en güzel dersi veren milletiz. Bundan sonraki süreçte bir olarak, diri olarak, kardeşçe yaşamayı ve gelecek nesillere, çocuklarımıza bu duygu düşüncelerimizi nakletmek mecburiyetindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle sofralarımızı paylaştığınız için, kardeşlik ikramımızı kabul ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 
Daha sonra kürsüye davet edilen Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal, Türkiye Ehlibeyt Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Kanaatli ve Alevi Dedesi Şükrü Polat’ta yaptıkları konuşmalarında Muharrem ayının önemine değinerek bu programı hazırlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanına teşekkür ettiler.

  
Konuşmalardan sonra yemekler dağıtıldı ve yemek duasını da  İmam Hüseyin Cami İmamı Mehdi Aksu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 14:39

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109