Arkadaşlardan örnek davranış

Arkadaşlardan örnek davranış

Arkadaşlardan örnek davranış
Necdet Bıçakçıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Mavi Kapak kampanyasından kazandıkları tekerlekli sandalyeyi Rıza Malatyalı Ölköğretim okulunda öğrenim gören bedensel engelli Burhan Güler’e hediye ettiler.
 
Necdet Bıçakçıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinden Goncagül Arslan ve  Edanur Koç isimli öğrenciler topladııkları 7 bin 500 mavi kapak ile bir tekerlekli sandalye alma hakkı kazanılar. Sandalyeyi Rıza Malatyalı Ölköğretim okulunda öğrenim gören bedensel engelli Burhan Güler’e hediye eden öğrenciler gösterdikleri hassasiyet ile takdir topladılar.
Öğrencilerin kampanyaya katılmasına öncülük eden sınıf öğretmeni Yalçın Sofuoğlu, ilk etapta projenin başarıya ulaşacağına inanmadıklarını söyledi.

Daha sonra öğrencilerin hassasiyetini gördüklerinde, kampanyanını olumlu sonuçlanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Sofuoğlu şöyle konuştu: “Geçen yıl İstanbul Ataşehir Belediyesi’nin başlattığı Mavi Kapak toplama kampanyasına Necdet Bıçakçıoğlu İlköğretim Okulu olarak destek vermek amacıyla okulumuzda kapak toplamaya başlanıldı. Bu konuda 3A sınıfı başı çekmek suretiyle Bilim, Fen ve Teknoloji grubu ve bütün sınıfların da desteği ile kapaklar toplamaya çalışıldı. köy ilköğretim okulu olmamız nedeniyle başta bu kampanyaya çok destek olamayacağımızı düşünmüştük. Fakat öğrencilerimizin gösterdiği hassasiyeti gördükten sonra onlara daha fazla destek olarak bu kampanyadan istenilen verimi alabileceğimizi gördük. Öğrencilerimizden Goncagül Arslan Artvin’deki akrabaları ile iletişime geçerek oradan 4 bin 300 adet kapak gelmesini sağladı. Yine Edanur Koç isimli öğrencimiz de Adapazarı’ndaki akrabaları ile iletişime geçerek oradan 3 bin 200 adet kapak temin edilmesini sağladı Bizde öğretmenler olarak Düzce esnafından yardım almaya çalıştık. Sonuçta topladığımız kapakları Ataşehir Belediyesine ulaştırdık. Ataşehir Belediyesi çalışanlarından Havva hanımın da yardımlarıyla tekerlekli sandalyemiz elimize ulaştı. Elimize ulaşan tekerlekli sandalye Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Burhan Güler’e hediye etmiştir.”

Yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan Burhan Güler çok mutlu olduğunu ifade etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109