ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT

Ataşehir'de 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı ve keyif alacağı bir programla aralık ayında'da devam ediyor.

ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT
ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT
Ataşehir'de 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı ve keyif alacağı bir programla aralık ayında'da devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kültür sanat etkinlikleri yılın son ayında da 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı ve keyif alacağı bir programla devam ediyor.



“Aylak Adam” ve “Anayurt Oteli” yazarı Yusuf Atılgan, ölümünün 30. yılında Ataşehir’de anılacak. 1 Aralık Pazar günü, Yusuf Atılgan’nın oğlu yazar Mehmet Atılgan, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyeleri Burcu Şahin ve Erhan Kıvanç’ın katılımıyla gerçekleştirilecek anma etkinliği Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenecek.

Yaptığı objelerle çevre duyarlılığına dikkat çeken sanatçı Suat Güzel tarafından hazırlanan “Geri Dönüşüm Sanatla Buluşuyor” sergisinin açılışı 2 Aralık Pazartesi günü saat 16.00’da Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Sergi Salonu’nda yapılacak.

Türk Halk Müziği’ni sevdirmek, korumak ve yaşatmak amacıyla çalışmalar yürüten Uğur Kaya yönetimindeki topluluğun, bu sezon gerçekleştireceği ilk konser 6 Aralık Cuma günü saat 20.00’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde müzikseverleri bekliyor.

Yepyeni bir söyleşi programı olan MSKM Çağdaş Sanat Buluşmaları Aralık ayında da devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi ile İstanbul Art Show iş birliğinde gerçekleştirilecek ekinliklerin üçüncüsünde İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sanat Ekonomisti Prof. Dr. Aylin Seçkin ve İstanbul Art Show Genel Sanat Direktörü Yalın Alpay “Sanat Ekonomisi” üzerine konuşacaklar. Program 6 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Bu sezon Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde başlayan “Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşilerinin Aralık ayı konuğu yazar Ceren Kerimoğlu olacak.

Kerimoğlu’nun, doğa ve çevre konularına farkındalık yaratmak için kaleme aldığı kitaplar üzerine yapılacak sohbet programı 7 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’da başlayacak.

Her yıl yazarlar, çevirmenler, editörler ve eleştirmenlerle düzenli olarak gerçekleştiren “Pazar Sohbetleri” etkinliklerinin Aralık ayının ilk konuğu Yazar ve şair Göksel Bekmezci olacak. Kelimelerin günü üzerine gerçekleştirilecek söyleşi 8 Aralık Pazar günü saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültürevi’nde sanatseverleri bekliyor.

Dr. Arif Şanlı Musiki Derneği Ataşehir Korosu 5’inci sezonunda da konserlerine devam ediyor. Ses Sanatçısı Çağdaş Suseven yönetimindeki koronun, bu sezon gerçekleştireceği ilk konser 9 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek.

Özgür Okuryazar ile Kültür Sanat Sohbetleri Kasım ayında şair-yazar Onur Caymaz’ı ağırlıyor. Hayata, edebiyata, insanlığa dair gerçekleştirilen bu keyifli sohbete 10 Aralık Salı günü MSKM’de eşlik edebilirsiniz.

Yetişkinler için düzenlenen tiyatro programı kapsamında Tiyatro Sahne İstanbul tarafından “Buyur Burdan Kaç” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. İki mahkûmun cezaevinden kaçmaları ile gelişen olayların mizahi bir dille anlatıldığı oyun 11 Aralık Çarşamba günü MSKM’de sahnelenecek.

Bu ay MSKM’de Edebiyat Akşamları bölümünde ise ölümünün 42’nci yılı dolayısıyla yazar Oğuz Atay anılacak. “Korkuyu Beklerken” adlı yapıtı üzerine keyifli bir sohbet programı gerçekleştirilecek. Program 13 Aralık Cuma günü 19.30’da yapılacak.

Neşet Ertaş Kültürevi'nde düzenlenen Tarih Okulu'nda Aralık ayında  “Anadolu'da Uygarlığın Doğuşu / Yeni Bulgular Işığında Göbeklitepe” isimli bir konferans düzenlenecek. Nezih Başgelen’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 14 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da düzenlenecek.

15 Aralık günü  “Pazar Sohbetleri” etkinlikleri “Onat Kutlar” paneliyle devam ediyor. Onat Kutlar’dan geriye kalanların konuşulacağı ve iki oturumdan oluşacak program MSKM’de gerçekleşecek.

Film gösterimi ve söyleşi bölümünde ise “APP” isimli kısa film 16 Aralık Pazartesi günü MSKM’de İstanbul’da yönetmen ve oyuncularının katılımıyla ilk kez seyircisiyle buluşacak. Oyuncular Ataşehirlileri bu deneyime ortak olmaya davet ediyor.

Akademisyen ve yazar Murat Sevinç, 20’li yaşlarında Londra’da garsonluk yaparken başından geçenleri anlattığı kitabı “Hey Garson!” ile Özgür Okuryazar’ın konuğu olacak. Bu keyifli sohbet 17 Aralık Salı günü saat 20.00’da MSKM’de düzenlenecek.

Türkçe pop müziğine gönül vermiş, 80’li yıllarda “Gözler Kalbin Aynasıdır” şarkısı ile Türk halkının kalbine taht kurmuş, müzisyen Atilla Yelken, 2015 yılında kurduğu Nostaljik Pop Korosu ile Ataşehirlilerle buluşacak. Atilla Yelken Nostaljik Pop Korosu ile anılara yelken açmak isteyenler 19 Aralık Perşembe günü MSKM’de bu konsere katılabilir.


Ataşehir Belediyesi’nin çocuklar ve yetişkinler için hazırladığı “Şehirde Ekolojik Yaşam Atölyeleri” Aralık ayımda da devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirecek “Sıfır Atık” isimli atölye 20 Aralık Cuma günü saat 14.00’da ATAMEM’de yapılacak. “Sıfır atık nedir, ne değildir?” gibi konuların konuşulacağı atölye sonrasında katılımcılar poşet ve çantaları için linol baskılar yapacak.

Yetişkinler için tiyatro etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğunun kendi yorumuyla sahneye koyduğu “Aziz Nesin Vapuru” isimli oyun 20 Aralık Cuma günü saat 20.00’da MSKM’de tiyatroseverler için perdelerini açacak.

Uğur Kaya yönetiminde çalışan Dr. Arif Şanlı Musiki Derneği Ataşehir Türk Halk Müziği Korosu, yurdun dört bir tarafından seslendireceği türkülerle, yılın ilk konserinde seyircisiyle buluşuyor. Konser 20 Aralık Cuma günü saat 20.00’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde yapılacak.

21 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’da Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde Evrim Dursun “Hayatı Kullanma Kılavuzu” isimli bir söyleşi gerçekleştirecek.

Ülkemizde menajerlik denince akla gelen önemli isimlerden biri olan Tümay Özokur’u “Oyuncu Olmak İsteyen Parmak Kaldırsın” adlı kitabıyla Pazar Sohbetleri’nde MSKM’ye 22 Aralık Pazar günü konuk oluyor.

Yirmi yıldır sinema ve dizi sektöründe oyuncu menajeri ve eğitmeni olarak hizmet veren Tümay Özokur’un, birikimlerinden derleyerek kaleme aldığı “Oyuncu Olmak İsteyen Parmak Kaldırsın”, hem oyuncu adaylarına motivasyon ve bilgi kaynağı olarak rehberlik edecek hem de hayatının oyuncusu olarak kalmak isteyenlere mutlu ve başarılı olmanın kapılarını aralayacak.

27 Aralık Cuma günü saat 20.00’da ise Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluğu tarafından “8 Kadın” isimli tiyatro oyun MKSM’de sahnelenecek. Robert Thomas’ın yazdığı kara komedi türündeki oyunda, kadınların her biri kendilerini temize çıkarmak uğruna birbirlerinin sırlarını açık ediyor.

Yeni yıla girerken, evlerinizin en güzel köşesini süsleyecek kar kürelerini tasarlamak için tüm Ataşehirli çocuklar 28 Aralık Cumartesi günü Düştepe Oyun Müzesi’nde düzenlenecek “Yeni Yıl Kar Küresi Yapımı” isimli atölye katılabilir.

“Çocuklarınızın davranışlarını nasıl gözlemleyebilirsiniz, onların içsel soyut dünyalarındaki sorunlara nasıl ulaşabilirsiniz, çocuklarınızın hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık vb. davranış bozukluklarının nasıl çözümlenebilirsiniz?” gibi soruların yanıtlarını bulacağınız “Çocuklarda Davranış Bozuklukları” isimli seminer 28 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenecek.

 

Notlar: 

*Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü 10.00 - 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. 

*Etkinlik girişinde biletinizin mutlaka yanınızda olması ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.

*Etkinliklerimizde yaş sınır uygulaması vardır. Etkinlik başladıktan sonra gelen biletli izleyicilerimiz salona alınmaz.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 21:44

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109