Ankara’da sıkıştık kaldık taşınınca hedef ilk dört

Ankara’da sıkıştık kaldık taşınınca hedef ilk dört

Ankara’da sıkıştık kaldık taşınınca hedef ilk dört
Vakıfbank Genel Müdürü Kalkan, İstanbul’a taşınmalarıyla bankanın tamamen değişeceğini söyledi. Kalkan “Hedefimiz ilk 4 banka arasında yer almak” dedi.

VAKIFBANK Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bankanın İstanbul’a taşınmasının tarihinde bir dönüm noktası olacağını ve bunun 20 yıllık bir hayal olduğunu belirterek “Vakıfbank’ı Ankara’ya sıkışmış sadece kamu bankacılığı yapan bir banka olmaktan çıkarıp, piyasa içinde bir özel banka nasıl çalışıyorsa o şekilde çalışan bir bankaya dönüştüreceğiz. Kurumsal kredilerin ağırlığını azaltarak bireysel ve KOBİ bankası olacağız. 2015’te bu banka bin şubeli bir bankaya dönüşmüş olacak. Hedefimiz, Türkiye’de banka denilince ilk 4 banka arasında yer almak. İstanbul’da olmayı bunun için istiyoruz” dedi. “Bizim bankayı İstanbul’a getirmemiz bir tercih değil, bir zorunluluk, bir mecburiyet haline geldi” diyen Kalkan “Çok da geç kalınmış bir karar. Keşke 10 yıl önce bu çalışma yapılabilseydi çok daha fazla mesafe alınırdı. Çünkü rekabet edebilmek açısından İstanbul’da olmak gerekiyor. Bankacılık İstanbul’da şekilleniyor. Türkiye’de bankacılık yapıyorsanız, İstanbul’da olmak zorundasınız. Buranın ayrı bir dili var ve o dile hakim olmak gerekir. Bir anlamda dünyayla da entegrasyon İstanbul’dan yapılıyor. Ankara’dan bu olmuyor. Yani taşıma su ile değirmen dönmüyor” diye konuştu.

Çalışanlara 1.200 lira kira yardımı

Kalkan, şunları söyledi: “Ankara ile İstanbul arasında önemli bir ayrışma var. Bütün özel bankalar ve bizim en yakın rakiplerimiz İstanbul’a yerleşmiş. Yoğun rekabet ortamı içinde kabul edilebilir hiçbir tarafı yok. Bir banka genel müdürü, ‘Biz İstanbul’a taşınmasaydık bitmiştik’ demişti. Bu, son derece doğru bir tespit.” Vakıfbank’ın aktif büyüklüğüne paralel bir şube sayısı olmadığına işaret eden Kalkan, geçen yıl 100 şube açtıklarını hatırlattı. Kalkan “100 şube neredeyse orta büyüklükte bir banka demektir. Şu anda 665 şubemiz var. Yıl sonunda hedefimiz bunu 725’e çıkarmak. Yeni şubelerin büyük çoğunluğu ise İstanbul’da açılacak” dedi. Taşınma sırasında maddi olarak çalışanları mağdur etmeyeceklerini belirten Kalkan, bu kapsamda da iki yıl süresince İstanbul’a gelenlere aylık bin 200 lira kira yardımında bulunacaklarını söyledi. Ataşehir’de Vakıfbank’a tahsis edilmiş bir arsa bulunduğunu, 32 dönüme yakın bu arsada kompleks dahilinde bütün birimlerin toplanabileceğini belirten Kalkan, Ataşehir’e taşınma takviminin ise belli olmadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109