Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu İstanbul'da konser verdi

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde CRR'de sevenleriyle buluştu.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu İstanbul'da konser verdi
 Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu İstanbul'da konser verdi

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde CRR'de sevenleriyle buluştu.
Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde konser verdi.

Dünyanın en eski ve en büyük korolarından biri olan topluluk, 2019 Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) sahne aldı.

2 SAATLİK GÖSTERİ
Koro üyeleri, orkestra, dansçı ve solistlerden oluşan 120 kişilik ekip, yoğun katılımın olduğu etkinlikte yaklaşık 2 saat süren bir gösteri sundu.

İstiklal Marşı ile başlayan konserde, Rus Ordu ve Milli Marşı'nın yanı sıra "Svyaşennaya Voyna" marşının da aralarında bulunduğu 19 eser seslendirildi.




Kızılordu’dan Atatürk ve Erdoğan jesti
Kızılordu Korosu, Türkiye-Rusya Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul’da 4 konser verdi. Çanakkale Türküsü sırasında fona Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görselleri yansıtıldı.
Dünyanın en eski ve en büyük korosu olan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 2019 Türkiye Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında, geldiği İstanbul'da yoğun ilgi gördü. Cumartesi akşamı Büyükçekmece'de Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda konser veren topluluk önceki gün de üst üste iki kez İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullularla buluştu. Koro üyeleri, orkestra, dansçı ve solistlerden oluşan 120 kişilik ekip, yoğun katılımın olduğu etkinlikte yaklaşık 2 saat süren bir gösteri sundu. İstiklal Marşı ile başlayan konserde Rus Ordu ve Milli Marşı'nın yanı sıra "Svyaşennaya Voyna" marşının da aralarında bulunduğu 19 eser seslendirildi. Koroda, "Çanakkale Türküsü"nü seslendiren Vyaçeslav Çernogorov, büyük alkış aldı. Türkü sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları fonda kullanıldı. Orkestra, Mehter Marşı'nı da icra etti. Koro dün Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda son konserini verdi.

BUGÜN DE KONSER VERECEKLER
Repertuvarında 2 binin üzerinde eser bulunan ve bu akşam CRR'de ikinci kez sahne alacak olan topluluk, bugün de Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda performans sergileyecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 15:13

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER