Akut'a Almanya Büyükelçiliği'nden Destek

Türkiye'nin Almanya Büyükelçiliği, 2015 yılı "Küçük Ölçekli Proje" desteği kapsamında, AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin "K9 Arama ve Kurtarma Köpeklerinin Eğitimi" projesine destek verdi.

Akut'a Almanya Büyükelçiliği'nden Destek
Akut'a Almanya Büyükelçiliği'nden Destek

Akut'un İstanbul Ataşehir'deki Merkezinde Alman Büyükelçi Martin Edelman Misafirdi.

Türkiye'nin Almanya Büyükelçiliği, 2015 yılı "Küçük Ölçekli Proje" desteği kapsamında, AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin "K9 Arama ve Kurtarma Köpeklerinin Eğitimi" projesine destek verdi.

'K9 Arama ve Kurtarma Timi'nin çalışmalarının desteklenmesine yönelik köpek eğitim malzemeleri, köpek taşıma römorku, lojistik amaçlı çadırlar, emniyet ve güvenlik malzemeleri ile çeşitli teknik malzeme ve ekipmanı AKUT yetkililerine teslim edildi.

Malzeme ve ekipmanların teslimi Ataşehir'de bulunan AKUT'un Lojistik Merkezinde Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdman ve AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki'nin katılımıyla gerçekleşti.
ADVERTISEMENT

"AKUT KÜRESEL BİR OYUNCUDUR"

Burada yaptığı konuşmada AKUT'a verilen desteğin kendileri için gurur verici olduğunu söyleyen Nasuh Mahruki, katkılarından dolayı Büyükelçi Erdman'a teşekkürlerini sundu. AKUT'un küresel bir oyuncu olduğunu ifade eden Mahruki, "AKUT, Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş ilk Türk arama kurtarma takımıdır. Daha önce Hollanda ve Japonya Büyükelçilikleriyle projelerimiz olmuştu. Almanya Büyükelçiliğiyle başlatılan bu işbirliği nedeniyle de çok mutluyuz" diye konuştu.

"KENDİ YARATTIĞIMIZ KAYNAKLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

AKUT'un ihtiyaçlarıyla ilgili bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Nasuh Mahruki, en önemli ihtiyaçlarının maddi kaynak olduğunu söyledi. Kamu kaynaklarından faydalanamadıklarını belirten Mahruki, "Kendi yarattığımız kaynaklarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Dış kurumlara verdiğimiz eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle 10-12 ülkede hizmet veriyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelirlerle AKUT'u finanse etmeye çalışıyoruz. Üzerimizde daha sağlıklı bir kamu desteği olsa çok daha iyi olur" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİNİN AÇIKLAMALARI

Alman Büyükelçi Martin Erdman ise AKUT'a sağladıkları destekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Erdman, "Doğal afetlere ya da insan kaynaklı afetlere acil olarak müdahale edecek insanlara her zaman ihtiyaç vardır. AKUT'un bu yöndeki çalışmalarına destek vermek adına arama kurtarma köpeklerinin insanları hızlı bir şekilde bulmalarına sundukları katkılardan dolayı bu desteği uygun gördük. Köpekleri afet alanına taşınması için özel hazırlanan römorklar önem arz ediyor. Yine olağanüstü bu dönemlerde köpeklerin teknik donanımlarını sağlamak adına bu malzemelerin tedariki sağlanmıştır" dedi.

Törenin sonunda Nasuh Mahruki, Büyükelçi Erdman'a bir "Teşekkür belgesi" takdim etti. Öte yandan Nasuh Mahruki, Büyükelçi Erdman ile beraberindekilere depo ve eğitim alanının gezdirerek AKUT'un çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER