25 ton kapak yüzleri güldürdü

25 ton kapak yüzleri güldürdü

25 ton kapak yüzleri güldürdü
25 ton kapak yüzleri güldürdü
 
"Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi, engellilerin yüzünü güldürdü. Kapakları toplayın engellileri mutlu edin!

 Prof. Dr. Nurselen Toygar'ın öncülük ettiği, 80 engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi, 3 Mart Perşembe günü  Sabancı Vakfı desteğiyle hayata geçen ve "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" konu alan "Fark Yaratanlar" programında izleyicilerle paylaşıldı.

Nurselen Toygar, gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla verdiği "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersinde, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu ve engellilere tekerlekli sandalye sağlamayı amaçlayan "Mavi Kapak Toplama Kampanyası"nı gündeme getirdi. Bu projeden hareketle öğrencileriyle birlikte "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım"  projesini hayata geçirdi.       

Nurselen Toygar'ın önderliğinde 8 aydır devam eden "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyası sayesinde, 95 kurumun desteğiyle 25 ton kapak toplanarak, 80 engelliye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Toygar, kampanyayı yaygınlaştırmak için 10.000 takipçisi olan bir Facebook sayfası kurmanın yanı sıra, kamu ve özel sektörle yakından çalışarak, kampanyanın diğer üniversiteler, okullar, özel ve resmi kurumlarda da uygulanmasına öncülük etti. Nurselen Toygar'ın çabalarıyla giderek yaygınlaşan kampanya, bugün Türkiye genelinde uygulanıyor.     

Sabancı Vakfı "Türkiye'nin Fark Yaratanları"nı arıyor

Sabancı Vakfı, Ekim 2009'da hayata geçirdiği Fark Yaratanlar televizyon programı için Türkiye'nin yeni fark yaratan hikayelerini arıyor. Yaptıklarıyla toplumda fark yaratan kişilerin paylaşıldığı ve eski soruna yeni çözüm getiren, yaratıcı ve yaygınlaştırılabilir çalışmaların altının çizildiği Fark Yaratanlar programı, yeni bölümleriyle de iyi örneklerin çoğalmasını teşvik edecek.

"Fark Yaratanlar" programına konu olacak isimler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor. Seçilen Fark Yaratanlar, her Perşembe günü saat 20:50'de CNN Türk ekranlarından izleyicilerle buluşuyor

Toplumda Fark Yaratan çalışmalar yapan isimler başvurularını www.farkyaratanlar.org internet sitesi üzerinden yapabilirler.
www.atasehirweb.com


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER