19 Mayıs Ataşehir'de Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ataşehir’de binlerce kişinin katıldığı, çok farklı bir törenle kutlandı.

19 Mayıs Ataşehir'de Coşkuyla Kutlandı
 19 Mayıs Ataşehir'de Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ataşehir’de binlerce kişinin katıldığı, çok farklı bir törenle kutlandı.


İlçe sakinleri ve İstanbul’un farklı noktalarından gelen Atatürk gençliği, sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Hanım, konuklar tarafından alkışlarla karşılandı. Ancak alandaki bazı kişileri gözler ısırıyordu ama çoğu kimse, onları nereden tanıdıklarını, ancak akşama doğru program başlayınca anladılar. Sürpriz katılımcılar, Hababam Sınıfı’nın hayatta olan öğrencileriydi. Saçları-sakalları ağarmıştı ama yıllar öncesinin heyecanını hâlâ koruyorlardı.


Derken, dev perdede Hababam Sınıfı’nda Zühtü Hoca’nın ünlü sahnesi belirdi. Öğrencilerin,  Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni kopya çekerek okudukları numarası yaptıklarını anlayamayan Zühtü Bey, Mahmut Hoca’yı sınıfa davet ederek, öğrencileri şikayet etti. Ne var ki Hababam’ın afacanları, Hitabe’yi bir ağızdan ve hiç teklemeden okudu. Ve onlara, alandaki Hababam Sınıfı’nın emekli öğrencileriyle binlerce konuk da katılınca, Ataşehir Ata’nın sözleriyle inledi.


Ataşehir Gençlik Festivali’yle devam eden 19 Mayıs etkinliğine katılanlar, önce amatör müzik topluluklarıyla ısındı, ilerleyen saatlerde ise Hayko Cepkin konseriyle coştu.  



Dünyanın yeni eğlencesi drone’ların Ataşehir’in semalarında şov yaptığı DroneManya isimli şov yarışları da, ilk kez Ataşehir Gençlik Festivali’nde gerçekleşti.

Ataşehir 19 Mayıs Gençlik festivali / Dronemanya İzlemek için tıkla


Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte Küçükbakkalköy’de kurulan Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu ve CHP’li yöneticiler burada, Ataşehir Belediyesi’nin sanat kurslarında müzik, resim ve dans eğitimlerine katılan çocuk ve kadınlarla sohbet ederek, gösterilerini izlediler.  

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109