Ataşehir Müftülüğü, Adres ve Telefeonları

Ataşehir Müftülüğü, Adres ve Telefon Numaraları

Ataşehir  İlçe Müftülüğü 

Küçükbakkalköy Mahallesi Merdivenköy Yolu Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Bitişiği Kat:4 Ataşehir / İSTANBUL

TELEFON: 0216 57754 91 FAKS: 0216 57751 92

E-mail : [email protected]

2011 HAC KURA SONUÇLARINI ÖĞREN

DİYANET İŞLER BAŞKANLIĞI WEB SİTESİ


Dini Günler Listesi

    * Ramazan ve Kurban
    * Kadir Gecesi
    * Mevlid Kandili
    * Regaib Kandili
    * Mirac Kandili
    * Berat Kandili
    * Hicri Yılbaşı
    * 2009 Dini Günler Listesi
    * 2010 Dini Günler Listesi
    * 2011 Dini Günler Listesi
    * 2012 Dini Günler Listesi
    * 2013 Dini Günler Listesi
    * 2014 Dini Günler Listesi
    * 2015 Dini Günler Listesi


Camilerimiz ve Cami Hizmetleri

      Din hizmetlerinin yürütüldüğü camiler, Allah’a ibadet edilen ve Ülkemizin bütün yerleşim birimlerinde mevcut olan kutsal mekânlardır. Bu kutsal mekânlarda milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek her türlü siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak dinimizin birlik, beraberlik, fedakârlık ve yardımlaşma gibi yüce prensiplerini halkımıza benimsetmek, İslâm’ın güzel ahlak sistemi içinde yer alan kardeşlik, sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma gibi hasletlerini yaygınlaştırmak suretiyle etkin ve yaygın din hizmeti sunulmaktadır.

      İlimizde, yılda ortalama 100 cami inşa edilmekte olup, 01 Ocak 2005 tarihi itibariyle 2831 cami bulunmaktadır. Bu camilerimizde 1767 İmam-Hatip ve 962 Müezzin-Kayyım görev yapmaktadır.

      Bütün camilerimizde, namaz ibadetlerinin dışında halkımızı itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgilendirmek, hurafelerden uzak tutmak, yüce dinimiz İslâm hakkında bizzat kaynağından, doğru ve sağlık bir şekilde aydınlatmak ve güzel ahlâkı tesis etmek amacıyla, İmam- Hatipler tarafından “Cami Dersleri” verilmektedir.

      Çeşitli konularda Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen veya Müftülüğümüzce hazırlanan hutbeler Cuma günleri tüm camilerimizde okutulmaktadır.

      Ayrıca, camilerimizde bayanlara mahsus abdest alma ve namaz kılma yerleri düzenlenerek, kolay ibadet edebilmeleri imkânı sağlanmıştır.
     Vaaz ve irşad Hizmetleri

     İlimizde 01 Ocak 2005 tarihi itibariyle 35 bayan ve 111 erkek olmak üzere toplam 147 vaiz görev yapmaktadır.

Vaaz ve İrşad Komisyonu tarafından 3’er aylık dönemler halinde, önemli tarihler ve güncel konular da dikkate alınmak suretiyle hazırlanan vaaz ve irşad programları, vaizlerimiz tarafından uygulanmakta ve  halkımızın aydınlatılması hedeflenmektedir.

Ayrıca, Ramazan ayına mahsus olmak üzere “özel vaaz ve irşad” programları hazırlanmakta, camilerimizde her akşam teravih öncesi vaaz verilmekte, radyo ve televizyonlarda da çeşitli programlara katılmak suretiyle konuşmalar yapılmakta; Kutlu Doğum, Camiler ve Din görevlileri ile Vakıf vb. önemli haftalarda düzenlenen kutlama ve etkinlikler çerçevesinde, haftanın mana ve öneminin anlatıldığı konferans ve paneller düzenlenmektedir.


     Kandil Programları

     Dinî ve millî bakımdan önemli gün ve gecelerde camilerimizde, radyo ve televizyonlarda da yayınlanan mevlit programları organize edilmekte ve gerekli açıklayıcı konuşmalar yapılmaktadır.
     Din Görevlileri ve Camiler Haftası Kutlamaları

     Hafta münasebetiyle, “camiler ve din görevlileri” konulu konferans, panel, mevlit, hutbe ve vaazlarla halkımıza çeşitli dinî etkinlikler sunulmakta; düzenlenen kampanya ile de ibadethanelerimizin genel temizlik, boya ve bakımları yapılmaktadır.
     Kutlu Doğum Etkinlikleri

     Hz. Peygamber’imizin kutlu doğumu vesilesiyle, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden de istifade edilmek suretiyle çeşitli konferanslar ve paneller düzenlenmekte, hatim ve mevlitler okutulmakta, vaaz ve hutbelerle haftanın mana ve önemi anlatılmaktadır.

     Fetva Hizmetleri

     Vatandaşlarımızın dinî konulara ilişkin soruları, Müftülüğümüz bünyesinde kurulan “Alo Fetva Hattı”ndan, Müftü Yardımcılarımız ile diğer ehliyetli uzmanlarımız tarafından cevaplandırılarak, halkımız aydınlatılmaktadır. İhtida İşlemleri 1587 sayılı Nüfus Yasası’nın 47. ve ilgili Yönetmeliğin 151–152.maddeleri gereğince, Müftülüğümüze müracaat ederek kendi isteğiyle İslâm Dinine girmek isteyen yerli ve yabancı uyruklu kişilerin ihtida işlemleri yapılmaktadır. Müslüman olmak isteyenlere usulüne uygun şekilde yetkililer tarafından telkin yapılmakta ve dinimiz hakkında kendilerine özlü bilgiler de verilmektedir.

     Hac ve Umre Hizmetleri   

     İlimizden Hac ve Umre’ye gitmek üzere kayıt yaptıran hacı adaylarının her türlü kayıt işlemleri ve eğitimleri ifa edilmekte olup, Suudi Arabistan’daki organizasyonda hacılarımıza hizmet vermek üzere rehber din görevlileri tavzif edilmektedir.
     Kurban Hizmetleri            

     Kurban Bayramı’nda, kurban kesim yerlerinde din görevlisi bulundurulmak suretiyle; tekbir ve dua hizmetleri verilerek, halkın bu dinî vecibesi yerine getirilmektedir.



MÜFTÜLÜK İLETİŞİM
    
GENEL FAKS
0 212 512 23 20     0 212 512 23 21     0 212 512 23 22     

0 212 512 32 52
0 212 513 58 40     0 212 513 58 41     0 212 513 58 42

HAC VE UMRE BÜROSU TEL. : 0 212 520 51 90 - 0 212 520 79 18

HAC VE UMRE BÜROSU FAKS TEL. : 0 212 512 88 03

ALO FETVA  0212 526 1680

ALO FETVA İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ EK HİZMET BİNASINA TAŞINMIŞTIR.
Ek hizmet binası faks: 0212 5260958


YAZILI VEYA SÖZLÜ FETVA ALACAK ŞAHISLARIN NURUOSMANİYE CAMİİ (ESKİ EMİNÖNÜ) BİTİŞİĞİNDE BULUNAN EK HİZMET BİNAMIZA GELMELERİ GEREKMEKTEDİR.

ADRES Demirtaş Mahallesi Fetva Yokuşu Sokak, No:44

(Süleymaniye Camii yanı) 34460 Fatih/İSTANBUL/TÜRKİYE

BİRİMİ     E-POSTA ADRESİİNFO (GENEL) [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

PERSONEL [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
DİN HİZMETLERİ VE DİN EĞİTİMİ     [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

İDARİ VE MALİ İŞLER     [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

HAC VE UMRE [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

ŞER-İ SİCİLLER ARŞİVİ [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

DERGİ [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

AİLE BÜROSU [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

ŞİKÂYET [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
(Adı, Soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve İletişim adresi bulunmayan (veya eksik bulunan) ve diğer e-mail adreslerimize yapılan şikâyet başvuruları dikkate alınmayacaktır.)

FETVA [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
(Adı, Soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve İletişim adresi bulunmayan fetva başvuruları dikkate alınmayacaktır.)


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109