Vakıfbank, Ataşehir Finans Merkezi'ndeki projesine başlıyor!

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, İstanbul yakın dönemde finans merkezi projesine imza atacağını ve kamu bankalarının burada yer alacağını belirtti

Vakıfbank, Ataşehir Finans Merkezi'ndeki projesine başlıyor!


Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, İstanbul yakın dönemde finans merkezi projesine imza atacağını ve kamu bankalarının burada yer alacağını belirterek, "Bu proje herhangi, herhangi bir şehre yapılan yatırım değil. Biz burada bu altyapının olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’a inanıyoruz ve güveniyoruz. (Genel merkezi taşıma) kararımızın da bankamız ve Türkiye açısından doğru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kalkan, Vakıfbank tarafından tarih ve mimari alandaki akademisyen ve yazarların desteğiyle hazırlanan "Dünya Mirası İstanbul" kitabının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kitap çalışmasını bankanın genel merkezinin İstanbul’a taşınmasının bir nişanesi olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genel merkezin İstanbul’a taşınmasıyla önemli bir karara imza attıklarını belirten Kalkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"57 yıllık bankamız genel merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşımaya karar verdi. Bu banka açısından son derece radikal ve tarihi bir karardır. Bu bir rüyaydı bizim için. Kalktık İstanbul’a geldik. Arkadaşlarıma şunu söyledim, ’sizi herhangi bir yere değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birine taşıyoruz. Bir dünya şehrinde çalışma fırsatı sunuyoruz size’.  İstanbul herhangi bir şehir değil, İstanbul bizim çok büyük bir değerimiz. Buna sahip çıkmak adına bir böyle
 bir çalışma yaptık."

Kalkan, İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu dile getirerek, "İstanbul yakın dönemde önemli bir projeye imza atıyor, İstanbul finans merkezi projesine. Vakıfbank ve diğer kamu bankaları buraya gelecek ve burada yerlerini alacaklar. İstanbul finans merkezi projesi herhangi, herhangi bir şehre yapılan yatırım değil. İstanbul’da bunun kültürel ve tarihi zemini var. İstanbul çok eski dönemden beri ticaretin ve finansın merkezi zaten. Biz burada bu altyapının olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’a inanıyoruz ve güveniyoruz. Kararımızın da bankamız ve Türkiye açısından doğru olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan da, bankacılığın hayatlarının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Aydoğan, her zaman işin bankacılık tarafında bulunduklarını, ancak bankalarının tarihe, kültüre ve sanata önem veren vakıf kültüründen gelen geleneklerini de her zaman koruma ve sonraki gelecek nesillere aktarma düşüncesi

içinde olduklarını belirterek, "Banka olarak bugüne kadar birçok kültür ve sanat esirini ülkemize kazandırdık. Bu kitap, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerin en önemlisi ve anlamlısı. Bankacılık adına yaptığımız başarılı operasyonlarla sektördeki farklılığımızı ortaya koymamızın yanı sıra bu tür kültür ve sanat faaliyetleri bankamızın modern yüzünü gösteriyor" dedi.

Toplantıda, yayın danışmanlığını Prof kitabın yazarları arasında yer alan Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, yazar Murat Belge, araştırmacı-yazar Mustafa Armağan ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109