Er Yatırım Ataşehir'e otel yapacak

Er Yatırım, 100 milyon dolarlık yatırımla turizm sektörüne adım atıyor. Four Points By Sheraton ile anlaşan grup, 4 otel yapacak

Er Yatırım Ataşehir'e  otel yapacak
Er Yatırım Ataşehir'e  otel yapacak

Er Yatırım, 100 milyon dolarlık yatırımla turizm sektörüne adım atıyor. Four Points By Sheraton ile anlaşan grup, 4 otel yapacak

10 yılda 20 şehir oteli açma hedefiyle yola çıkan Er Yatırım, ilk 4 projesi için start verdi. Biri İzmir Bayraklı'da olmak üzere İstanbul Ataşehir, Kağıthane ve Kartal'da toplam 100 milyon dolarlık yatırım yapacak olan şirket, 4 otel için Starwood Hotels Grubu'nun orta segment markası Four Points By Sheraton ile anlaştı. Er Yatırım ve Turizm'in Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, ilk otelin 2016'nın son çeyreğinde İzmir'de açılacağını söyledi. Çelikkanat, "İzmir'deki otelimiz 110 odalı ve yatırım maliyeti arazi dahil 110 milyon dolar" dedi. İstanbul Ataşehir'deki otelin finans merkezine komşu lokasyonda olacağını belirten Çelikkanat, 170 odalı bu yatırımın maliyetinin ise 30 milyon dolar olacağını ifade etti. Kağıthane Cenredere'de yapılacak otelin ofis, AVM karma fonksiyonlu bir proje içinde yer alacağını belirten Çelikkanat, "Bu proje bir inşaat firmasına ait. Biz içindeki bir binayı otel olarak satın aldık. 160 odalı planladığımız bu otel için 35 milyon dolarlık yatırım yapacağız" diye konuştu. Kartal'daki projenin Hazine'den 30 yıllığına kiralandığını vurgulayan Çelikkanat, 170 odalı bu otelin 15 milyon dolara mal olacağı bilgisini verdi.

TURİZMCİ DEĞİL YATIRIMCIYIZ
Ferzan Çelikkanat, Sheraton markasıyla sadece bu 4 proje için anlaştıklarını kalan 16 otel için farklı markalarla çalışabileceklerini söyledi. Çelikkanat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz otelci de değiliz inşaatçı da. Turizm işine tamamen yatırımcı kimliğimizle girdik. Doğru lokasyonda olduğuna inandığımız projeler yapıyoruz. İnşaatı bir firmaya yaptırıp sonrasında işletmesi için de en doğru markaya gidiyoruz. Bu duruşumuz markaya da yansıyor." Çelikkanat, Eskişehir, Konya, Mersin, Gaziantep, İzmit, Çanakkale, Adana, Mardin, Diyarbakır ve Trabzon'da da otel yatırımı planlarının olduğunu belirtti.

EMİNÖNÜ'NDE TARİHİ HANI OTELE DÖNÜŞTÜRECEK
İstanbul Eminönü'nde tarihi bir hanı otele dönüştüreceklerini vurgulayan Çelikkanat, görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti. Çelikkanat, "Bu han Fatih Süleymaniye'de, tarihi yarımadanın en güzel lokasyonunda yer alıyor. 98 odalı iş oteli olarak planladığımız bu proje için farklı bir markayla çalışacağız" dedi.



ER YAPI
Adres: Barbaros Mahallesi Halk Caddesi No:35  34746  Atasehir / Istanbul
Tel: (0 216) 472 98 20 (pbx)
Faks: (0 216) 472 98 29
E-Mail: [email protected]

ATAŞEHİR OTELLER İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109