En Çok Çocukla Resim Toplama Rekoru Ataşehir'de Kırılacak

Ataşehir Belediyesi'nin, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeditepe Üniversitesi ve Malatya Pazarı işbirliğiyle organize ettiği "en çok çocukla resim toplama" rekoru 1 Mart'ta gerçekleştirilecek.

En Çok Çocukla Resim Toplama Rekoru Ataşehir'de Kırılacak

1-7 Mart Deprem Haftasında, depremin çocuklar üzerindeki etkisini ölçümlemek amacıyla Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilköğretim okullarındaki yüzlerce çocuğun deprem konulu çizdikleri resimler, 1 Mart'ta 10.00-11.30 saatleri arasında Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek bir rekor denemesinde toplanacak.

Çocukların yaptığı her resme karşılık Ataşehir Belediyesinin, atkı-bere-eldiven-battaniye setleri, Malatya Pazarı'nın da soğuklarda üşümeyi azaltacak ürünlerinden oluşan enerji paketleri, rekor sonrası bir kamyona yüklenerek Van'da çadır konteynır kentlerde yaşayan çocuklara gönderilecek.

Çocukların yaptığı deprem konulu resimler, Yeditepe Üniversitesi Psikoloji bölümündeki uzmanlar tarafından incelenip "Depremin Çocuklar Üzerindeki Etkisi" başlıklı akademik bir referans, çalışma olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Dünya Çocuk Rekorları kapsamında yüzlerce çocukla yapılacak "Aynı Anda Oyuncak Toplama Rekoru" denemesini, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki bir hakem heyeti tescil edecek.

www.internethaber.com

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2012, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER