Battal İlgezdi Yunus Emre Cami Parkı ve Taziye Evi’ni Açıtı

Ataşehir Esatpaşa Mahallesi Yunus Emre Cami Parkı ve Taziye Evi Başkan Battal İlgezdi Tarafından Açıldı.

Battal İlgezdi Yunus Emre Cami Parkı ve Taziye Evi’ni Açıtı
Battal İlgezdi Yunus Emre Cami Parkı ve Taziye Evi’ni Açıtı
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir Esatpaşa Mahallesi Yunus Emre Cami Parkı ve Taziye Evi Başkan Battal İlgezdi Tarafından Açıldı.

Ataşehir Esatpaşa Mahallesinde bulunan Yunus Emre Cami bahçesinde park ve Yunus Emre Taziye Evi Açılışı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile yapıldı.

Saat 16:00’da yapılan açılış törenine Başkan İlgezdi ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, İsmail Kabakçı, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, Belediye birim müdürleri ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bölgenin en önemli sorununun alınamayan tapular olduğundan söz ederek, TOKİ Başkanı ile yaptığı görüşmelerde tapuyu devralmak istediğini, anca çok ciddi rakamlar çıkardıklarını söyledi. 

“Ben burada 250 bin, 300 bin lerden tapu verdim. Şimdi tapularda 800 bin liralardan söz ediyorlar.” diyen Başkan İlgezdi; “300 metre arsa alacaksınız 450 bin Ytl’yi nasıl vereceksiniz? Verecek olan var mı içinizde?” diye sorduktan sonra sözlerine şöyle devam etti; “Ben TOKİ başkanına, ‘tapu fiyatlarını aşağı çekin tapuları siz verin’ dedim. Milletvekiliniz Ak Parti’nin ilçe başkanı versin. Yeter ki insanların sorunu çözülsün. Sorun benden kaynaklanmıyor bunu bilmenizi isterim. Birileri bu tapuları verdirmemek için çok çaba sarf etti. Sevgili Komşular, tapu ve imar kimsenin lütfu değil. Benim de Büyükşehir Başkanı Kadir beyinde, TOKİ başkanının da görevi tapuları vermektir. Kimse babasının hayrına bu işleri yapmıyor. Biz seçilene kadar siyasi partilerin belediye başkan adaylarıyız. Seçildikten sonra herkesin belediye başkanıyız. Ama ne hikmetse nereye gitsem benim işimi yapmıyorlar. Benim takip ettiğim işler kendi işim değil, Ataşehirlinin işi. İmarda Ataşehir Belediyesinin hiçbir yetkisi yok. Bölgenin imarı konusunda bana, ‘Örnek, Fetih ve Esatpaşa’nın imarını yeni verdik. Orada 5 yıl geçmeden imar planı çalışması yapamayız.’dediler. Bunu üzerine bir ay evvel meclisten bir kara çıkardım. Birleşemiyorlarsa komşular parsel bazında yaptıklarında ilave bir kat daha verdim. Ama Ak Partili arkadaşlar bunu reddetti. Büyükşehir Ümraniye’ye, Beykoz’a, Üsküdar’a, Çekmeköy’e yardım etti ama bu güne kadar Ataşehir’e bir kuruş yardımı yok. Burada yaşayan vatandaşlar bu ülkenin vatandaşı değil mi? Uzaydan mı geldi bu vatandaşlar. Mezhebe, dile, dine, ırka dayalı siyaset yapmıyorum ben. Her kesimden vatandaş benim vatandaşım. Mustafa Kemal mahallesinde % 80 oy aldım. Ferhatpaşa’da % 3 oy aldım. Buna rağmen ilk hizmeti Ferhatpaşa’da başlattım. O insanlar benim vatandaşlarım. Biz camideki vatandaşımıza da, cem evindekine de, kilisedekine de aynı şekilde davranıyoruz.” 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin konuşmasını tamamlamasından sonra yapılan açılış töreni sonrası Taziye Evi’nde yemek ikramı yapıldı.    
Başkan İlgezdi ve beraberindekiler Esatpaşa Muhtarlığını ziyaret ederek muhtar ve vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER