Battal İlgezdi: Ataşehir’e Çağdaş, Ayağı Yere Basan Projeler

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Marriott Hotel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, yerel basına projelerini anlattı.

Battal İlgezdi: Ataşehir’e Çağdaş, Ayağı Yere Basan Projeler

Battal İlgezdi: Ataşehir’e Çağdaş, Ayağı Yere Basan Projeler
Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Marriott Hotel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, yerel basına projelerini anlattı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, CHP Ataşehir Belediye Meclis üyesi adaylarının da hazır bulunduğu 12 Mart Çarşamba günü Marriott Hotel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına çok sayıda yerel basın mensubu katıldı.

5 yıllık başkanlığı dönemindeki tamamladığı projelerini anlattığı görsel destekli bir sunum yapan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, yeni dönem için ise ayağı yere basan, çağdaş 15 proje hazırlandığını söyledi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu’nun açıkladığı 81 adet projeden 28’inin kendileri tarafından uygulanmakta olduğunu iddia eden Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Batal İlgezdi, bunun açıklanan 81 projenin % 35’ine denk geldiğini, İstanbul Büyükşehir Belediye yetkisinde olan 11  projenin % 14, Bakanlıkların görev alanında olan 15 adet projenin de %18’ine, 6 adet  projenin de kendi projelerinin çok küçük parçaları olduğunu bunun da %7’ye denk geldiğini iddia etti.

"Vizyon Projeleri" olarak nitelediği ve ikinci başkanlığı döneminde uygulamayı planladığı 15 ayağı yere basan projeyi de görsel destekli bir sunumla basın mensuplarına tanıttı.

Ataşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, projelerini tanıttığı sunum sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ataşehir’e Ayağı Yere Basan, Çağdaş 15 Proje

Ayağı yere basan, çağdaş projeler hazırladıklarını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, 15 adet olduğunu belirttiği ve yeni dönemde yapımı planlanan projeleri şöyle sıraladı;

ATAPARK

Atatürk Mahallesi Emekevler’de 110 dönüm alanda yapımı planlanan Botanik Bahçe, Şelale, Akvaryum, göletler, Seyir Terası ve D inlenme Alanının yer aldığı ATAPARK projesi.

ATAŞEHİR FUAR ve KONGRE MERKEZİ

Ferhatpaşa’da 98 bin m2 alanda Konferans, Sergi ve Etkinlik salonlarının bulunduğu Ataşehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi.

ATAPARK OPERA SARAYI
ZÜBEYDE HANIM EVLENDİRME KOMPLEKSİ ve KREŞİ

ATAPARK’ın yanında 2500 kişilik Opera Binası ve Zübeyde Hanım Evlendirme Kompleksi ve Kreşin de yer aldığı proje.

ÖRNEK MAHALLESİ SAĞLIK MERKEZİ

Örnek Mahallesi’nde 9.439 dönüm üzerine inşa edilecek 103 yataklı Örnek Mahallesi Sağlık Merkezi projesi.

FERHATPAŞA TIP MERKEZİ

Ferhatpaşa’da 1 340 m2 alan üzerine kurulacak olan ve Ferhatpaşalılara sağlık hizmeti verecek olan Ferhatpaşa Tıp Merkezi Projesi.

KÜÇÜKBAKKALKÖY SPOR KOMPLEKSİ

Ücretsiz spor yapma olanağı sağlamak üzere Küçükbakkalköy’de 7.880 m2 alan üzerinde yapılacak olan Küçükbakkalköy Spor Kompleksi projesinde Yüzme Havuzu, Açık basketbol Sahası, Açık Tenis kortları yer alıyor.

ATATÜRK MAHALLESİ BUZ PİSTİ ve SPOR KOMPLEKSİ

Atatürk Mahallesi’nde 8.966 m2 alan üzerine yapılacak olan ve Buz Pisti, Basketbol ve Voleybol Sahasının olacağı spor kompleksi projesinde ücretsiz buz pateni, basket ve voleybol dersi verilecek.

KÜÇÜKBAKKALKÖY EMEKLİ DİNLENME ve KÜLTÜR EVİ

Küçükbakkalköy’de 906.00 m2 alanda kurulacak olan ikinci baharını yaşayan emeklilere hizmet verecek Dinlenme ve Dans salonları ile Müzik ve Satranç odalarının olduğu Küçükbakkalköy Emekli Dinlenme ve Kültür Evi projesi emekliler ile gençleri buluşturacak bir proje olacak.

ÖRNEK MAHALLESİ ve ESATPAŞA YARI KAPALI PAZAR ALANI

JKüçükbakkalköy’de örneği olan ve insani koşullarda alışveriş koşullarının sağlandığı yarı kapalı pazar alanlarından Örnek Mahallesi ve Esatpaşa mahallelerine yalpamsı planlanıyor.

UZAY EVİ (PLANETARYUM)

Barbaros Mahallesi’nde kurulacak olan Uzay Evi 360 derece ve 3D görüntüleri ile öğrencilerin eğitimine yardımcı olurken, ziyaretçilerin farklı bir deneyim yaşamasını sağlayacak olan proje.

ÇOCUK BİLİM MÜZESİ ve CUMHURİYET PANAROMASI

Küçükbakkalköy’deki çöp toplama alanına kurulacak olan ve öğrencilerin bilimi kitaplardan değil yaşayarak öğrenecekleri Çocuk Bilim Müzesi Ve Cumhuriyet Panaroması projesi her kesime bilimi eğlenceli şekilde anlatacak.

FERHATPAŞA CAN DOSTUM HAYVAN BARINAĞI

Ferhatpaşa’da 8.000 m2 üzerine kurulacak olan Hayvan Barınağında veteriner hekim odası, ameliyathane, misafirhane, tekniker odası ve hayvan güneşlenme ile gezi alanları bulunacak.

ATATÜRK MAHALLESİ KENT MEYDANI PROJESİ

Turgut Özal Caddesi ile Vedat Günyol Caddesi arasındaki Atatürk Bulvarı trafiğinin yer altına alındığı projede ortaya çıkacak 130 dönümlük alanda oluşacak olan İstanbul’un en büyük Kent Meydanı’nda spor alanları, yeşil alanlar ve Aktivite alanları olacak.

ATAŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİ

130 DÖNÜMLÜK Ataşehir Kent Meydanı’nda 17 dönüm ve 4 kattan oluşan Ataşehir Kültür Merkezi projesinde konser,  sergi, toplantı ve konferans gibi etkinliklerin yapılması planlanıyor.

ATAŞEHİR KARDEŞLİK MEYDANI

Ataşehir Kent Meydanı’nın yanında belediyeye ait 12.000 m2 alanda düzenlenecek Kardeşlik Meydanı’nda açık hava sergileri düzenlenecek. Yanında da 8,500 m2 alan üzerine kurulu 3 katlı 1500 araçlık otopark planlanıyor.

5 Yıllık Dönemde Tamamlanan Projeler

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi tamamlanan projelerini; Belediye Başkanlık Binası, Ataşehir Belediye Meclis ve Nikah salonları, Türkan Saylan Tıp Merkezi, Sağlık Merkezi, Bahriye Üçok Hasta Konuk Evi, Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği, Sosyal Alarm sistemi ve Hasta Nakil Ambulansı, Aşevi, Dar Gelirlilere Ücretsiz İçme Suyu Dağıtımı ve ücretsiz Toplu Taşıma, Esatpaşa ve Ferhatpaşa Taziye evleri, Kadın ve öğrenci Konuk Evleri, Ataevleri, Ferhatpaşa ve İçerenköy Gençlik merkezleri, Atamem, İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Merkezi ve Düşler Akademisi, 400 bin asfalt, 390 bin m2 Parke Taşı, 225 m2 Tretuvar, 180 bin m Bordür, 60 km Toplayıcı ve Taşıyıcı Kanal inşasını kapsayan Alt Yapı Çalışması, Kapalı Pazar Alanı, Hizmet Merkezi, Cadde Düzenlemeleri, Ulaşım Planı Çalışması, Yeşil Alan ve Çevre konusunda bilinç oluşturma çalışmaları, Hayvanlar için barınak ve yaşam kolaylaştırma çalışmaları, Ataşehir Belediyespor Takımı’nın futbol ve voleybol dallarındaki başarıları ile Ücretsiz Spor Kursları, Afetlere Hazırlık Çalışmaları, Sanat Çalışmaları olarak sıralarken; din, dil, ırk farkı gözetilmeden ibadethanelerin tamir, bakım ve temizliklerini yaptıklarının altını çizdi.

Devam Eden Projeler

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi devam eden projelerini şöyle sıraladı; yerinde Kentsel Dönüşüm çalışması olan Emek Evler Projesi, kültür ve sanat merkezi çalışmasında İçerenköy Kemal Sunal, Örnek Mahallesi Mustafa Saffet ve İçerenköy Neşet Ertaş kültür merkezleri.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER