Ataşehir’de Van İçin Bir Rekor Daha Kırıldı

Ataşehir Belediyesi’nin; Ataşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeditepe Üniversitesi ve Malatya Pazarı Firması işbirliğiyle organize ettiği “Van’daki Kardeşlerim Üşümesin Diye Resim Yapıyorum” isimli Dünya Çocuk Rekoru Denemesinde rekor kırıldı.

Ataşehir’de Van İçin Bir Rekor Daha Kırıldı

“Van depreminin ve depremzedelerin unutulmaması için” Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen rekorda; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim gören 1.260 çocuğun getirdiği deprem konulu resimler toplandı. Böylece “En Çok Çocukla Aynı Anda Resim Toplama Rekoru” Ataşehir’de kırılmış oldu. 

Kırılan rekor; Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın başkanlığındaki, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Belediye Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Fatma Alev Yalçınkaya ve Malatya Pazarı Satış Müdürü Hıdır Özdemir tarafından da tescil edildi.

Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, yaptıkları konuşmalarda rekor denemesi ve çocukların deprem bölgesine yardımlarına ilişkin duygularını açıkladı.

Etkinlik kapsamında; Ataşehir Belediyesi tarafından, getirilen her resim karşılığında Ataşehirli çocuklara Van’daki deprem bölgesine yardım yapabilmeleri için; battaniye, atkı, eldiven, bere gibi malzemeler verildi.
Ayrıca öğrencilere, gönderecekleri yardımlara katkı olsun diye Malatya Pazarı Kuruyemişçilik San. Ve Tic. AŞ. tarafından hazırlanan, soğuklarda üşümeyi azaltacak enerji paketleri sunuldu.
Çocuklar da bu malzemeleri kolilere yerleştirerek Van’daki çocuklara ulaştırılmak üzere teslim ettiler ve bu malzemeler bir TIR’la Van’a gönderildi

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109