Ataşehir'de “Geri dönüşümleri muhteşem olacak”

Ataşehir Belediyesi tarafından 28 Mayıs - 01 Haziran 2012 tarihleri arasında 3. Çevre Şöleni gerçekleştiriliyor.

Ataşehir'de “Geri dönüşümleri muhteşem olacak”


 Geleneksel hale gelen Çevre Şöleni kapsamında her yıl olduğu gibi geri dönüşüm malzemelerinden yapılan Maket Yarışması da düzenlenecek. Ataşehir’ deki ilköğretim okullarını kapsayan yarışmaya başvurular 26 Mart - 24 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı, ''Geri Dönüşümlü Malzemelerden Yapılmış Maket'' yarışmasının amacını; çevre bilincinin, yarının büyükleri çocuklarda ve gençlerde sağlıklı bir biçimde oluşturulması, geri dönüşümün öneminin benimsetilmesi, çevreyi gönüllü olarak koruma alışkanlığının arttırılması oluşturuyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi beklenen Maket yarışmasına katılacak eserler; kullanılan geri dönüşümlü malzeme çeşitliliği, estetik ve maketin konusu olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirilecek. Eserlerin hazırlanma aşamaları fotoğraflanacak ve fotoğraflarla birlikte esere ait bilgiler bir dosya içinde maketlerle birlikte teslim edilecek. Bu yıl yarışmanın duyuru afişlerinde ise geçtiğimiz yıl birinci olan Ali İhsan Hayırlıoğlu İlköğretim Okulu’na ait maketler kullanıldı.

Katılım koşulları
1-Her okul bir eserle yarışamaya katılacaktır.
2- Ölçüler maksimum 2x2 m olacaktır.
3- Geri dönüşüm malzemeleri kullanılacaktır. (Ambalaj atıkları vb.)
4- Eserler Ataşehir Belediyesi tarafından belirlenecek yere, okul tarafından getirilerek teslim edilecek ve Optimum Alışveriş Merkezi’nde sergilenecektir.
5- Eserlerin Ataşehir Belediyesi’ne en son teslim tarihi 24 Mayıs 2012’dir





Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2012, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER