Ataşehir'de Bağımlılıkta Vaka Sempozyumu düzenlendi.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kaymakamlığı’nın birlikte organize ettiği “Bağımlılıkta Vaka Tartışmaları Sempozyumu” Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlendi.

Ataşehir'de Bağımlılıkta Vaka  Sempozyumu düzenlendi.
Ataşehir'de Bağımlılıkta Vaka  Sempozyumu düzenlendi. 

“Uçuyorum sanmıştım, düşüyormuşum”

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kaymakamlığı’nın birlikte organize ettiği “Bağımlılıkta Vaka Tartışmaları Sempozyumu” Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlendi. 

İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda düzenlenen sempozyuma; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir’deki okulların Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Rehber Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanları, Muhtarlar ve veliler katıldı. 

“Bağımlılıkta Vaka Tartışmaları Sempozyumu”nda; Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Uzman Doktor Serdar Nurmedov, Uzman Psikolog Aslı Başabak, Çocuk Şube Müdürlüğü’nden Emniyet Amiri Özlem Temür, Narkotik Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Başkomiser Uğur Evcin ve Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Adıgüzel birer konuşma yaptı. 

Yazdığı kitapları ve televizyon programlarıyla da tanınan Prof. Dr. Sevil Atasoy yaptığı konuşmada, uyuşturucu madde sebebiyle ölümlerin geçen yıla oranla 4 kat arttığını belirterek, “Neredeyse her mahallede bir bağımlı kişi bulunuyor, bu artık bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Türkiye, uyuşturucunun kaynağından kullanım alanı Avrupa’ya giden yol üzerinde bulunuyor. Türkiye üzerinden geçen uyuşturucu yüzünden maalesef tüketici bir ülke haline geldi” dedi.

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Adıgüzel’in Ataşehir Belediyesi’nin ilçe çapında yaptığı sosyal araştırmalardan edinilen bilgileri paylaştığı sempozyumda;  Çocuk Şube Müdürlüğü’nden Emniyet Amiri Özlem Temür da “Çocuk”un tanımı, Çocuğun adalet sistemindeki yeri, Çocukların suça bulaşma nedenlerini anlattı. 
 
Başkomiser Uğur Evcin ise konuşmasında uyuşturucu kullanan her bir kişinin 5 kişiye daha bu alışkanlığı bulaştırma olasılığı olduğunu belirterek, “Haziran 2014 tarihinden itibaren yasanın değişmesiyle birlikte, uyuşturucu kullanmak artık tek başına bir suç haline geldi. Cezası da 2 yıldan 5 yıla çıkartıldı. Türkiye’deki toplam 150 bin mahkumun 27 bini uyuşturucu satmak ve kullanmak suçundan içerideler. Bu 27 bin mahkumun da %95’i satmak suçundan hapiste. Bağımlı olan gençlerin % 70’i bağımlı olduklarını kabul etmiyor. Bunun sebebi de bağımlılık sürecinin ne olduğunun kendilerine anlatılamamasındandır” dedi.

Uzman Doktor Serdar Nurmedov yaptığı konuşmada; Bonzai maddesinin kullanımının son üç yılda 17 kat arttığını, sadece 2014 yılında 648 kişinin uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybettiğini, bu rakamın 2013 yılında 162 olduğunu ifade etti. Nurmedov ayrıca uyuşturucu kullanımının ilkokul çağı çocuklarda da görülmeye başlandığını ve madde kullanımında Türkiye’de ilk sırayı İstanbul’un aldığını ve onu Antalya, Adana ve Ankara’nın takip ettiğini söyledi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER