Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi: “Ataşehir’in tek sorunu imar planları”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi dört ilçe belediyesinden ayrılan, yıllarca hiçbir yerel hizmet görmemiş 17 mahalleden oluşan Ataşehir’de, 3 yıl gibi kısa bir sürede tüm sorunların çözüldüğünü, ilçenin tek sorununun ise; imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılmaması olduğunu açıkladı.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi: “Ataşehir’in tek sorunu imar planları”

Şeffaf yerel yönetim modelinin en önemli adımlarından biri olan, halkla yüz yüze gelerek sorunlara birlikte çözüm arama toplantılarını sürdüren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bu kez İnönü Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.
 
İnönü Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Ercan Tulunay, yıllardır ihmal edilen, alt yapı sorunları çözülmeyen mahallenin Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin göreve başlamasıyla birlikte hızla değiştiğini söyledi. Mahallenin imar planlaması dışında sorununun olmadığını belirten muhtar Songül Ercan Tulunay, Başkan İlgezdi’ye mahalle sakinleri adına teşekkür plaketi verdi.
 
Toplantıya belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de konuşmasında, İnönü Mahallesi’nde 3 yılda yapılan belediye hizmetlerini anlattı. Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar ve Sancaktepe’ye bağlı 17 mahallenin bir araya getirilerek Ataşehir’in ilçe yapıldığını hatırlatan Başkan İlgezdi, bu mahallelerin 14’ünün kendilerine sorunlarla teslim edildiğini vurguladı. Seçimin ardından 3 ay gibi kısa bir sürede tüm teknik yetersizliğe, kadro yetersizliğine ve çeşitli engellemelere rağmen 17 mahalleye eşit oranda belediye hizmeti götürmeye başladıklarını belirten Başkan Battal İlgezdi, “Şu anda Ataşehir’in çağdaş ve yaşanabilir bir kent olmasının önündeki en büyük engel imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmaması. 2009 yerel seçimlerinde kurulan yeni belediyeler içerisinde imar planları İBB tarafından yapılmayan tek ilçe Ataşehir” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “1/5000’lik planların Büyükşehir Belediyesince onaylanmaması hepimizin sorunu. 3 yılda tüm sorunlarımızı; parti, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden nasıl karşılıklı konuşup tartışarak beraberce çözdüysek, imar sorununu da yine sizlerle birlikte çözeceğiz. Ataşehir’de yaşayanların ortak sorunu olan bu konuda bana oy veren-vermeyen tüm vatandaşlarımın büyük desteğini arkamda görmek bana büyük güç veriyor” diye konuştu.
 
Toplantıda söz alan İnönü Mahallesi sakinleri de, belediyenin çalışmaları nedeniyle Başkan İlgezdi’ye teşekkür ederken, imar planlarının en kısa sürede İBB tarafından onaylanması için her türlü desteği Başkan İlgezdi’ye verdiklerini ve bu desteği kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz da katıldı.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2012, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109