Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu Toplandı

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu Toplandı
 Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu Toplandı

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısı gerçekleştirildi.
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, TOKİ Başkanı Ergün Turan, İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve ilgili Bakanlıkların yetkilileri katıldı.

Toplantıda İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin (İUFM) inşası ile ilgili yapılan son çalışmalar değerlendirildi. İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde yer alan kurumların ve diğer mülkiyet sahiplerinin genel iş programı ile finans merkezinin tamamına ilişkin Master iş programı kurulun onayına sunuldu. İnşaat alanında saha koordinasyonuna ilişkin protokol tüm ilgili tarafların imzasına açıldı.

Öte yandan toplantıda İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi yapılabilmesi hedefi çerçevesinde başta vergi, bankacılık, sermaye piyasası ve diğer ilgili alanlarda yapılacak teşvik düzenlemelerini kapsayan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı çalışmaları gözden geçirildi.

GAYRİMENKUL SERTİFİKASI

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi eylem planları arasında yer alan sermaye piyasası araçlarının çeşitlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve gayrimenkul finansmanında sermaye piyasası araçlarının da kullanılması hedefi kapsamında kentsel dönüşüm ve özel sektör projelerinde Gayrimenkul Sertifikası kullanılmasının yaygınlaştırılması amacıyla SPK tarafından tamamlanan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarına devam ederek gerek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı ile ilgili, gerekse Finans Merkezi inşası ile ilgili çalışmaların hızla yürütülmesi kararlaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109