İstanbul Finans Merkezi, BDDK ve SPK binaları temei atıldı

Ümraniye’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hizmet binalarının temel atıldı.

İstanbul Finans Merkezi, BDDK ve SPK binaları temei atıldı
İstanbul Finans Merkezi, BDDK ve SPK binaları temei atıldı

Ümraniye’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hizmet binalarının temel atıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, istikrarı kalıcı hale getirmek, zayıf iktidarlardan ülkeyi kurtarmak ve sürekli kalkınma, sürekli büyüme, milli birlik ve kardeşliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Gelin Meclis’ten bu anayasayı geçirelim, kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o.” dedi.

Yıldırım, Ümraniye’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hizmet binalarının temel atma törenindeki konuşmasında, yedi tepeli İstanbul’a 7 dev eser kazandırmayı vadettiklerini hatırlattı.

Söz konusu eserleri teker teker tamamladıklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

“Birincisi İstanbul-Ankara hızlı treni. Bitti mi? Bitti, hizmete girdi. Pendik’e kadar geldi. Pendik’le Kadıköy arası da önümüzdeki sene sonunda bitecek. İki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yolları bitti, hizmete girdi. Üç, Marmaray bitti, çalışıyor. Dört, Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta hizmete açılıyor. Kaldı 3 tane. Birisi İstanbul-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü. Osmangazi’den İznik’e kadar bitti. Hizmete girdi. Diğer birisi Kanal İstanbul. İnşallah kısa sürede başlayacak. Yedincisi dünyanın en büyük havalimanı, Yeni İstanbul Havalimanı. Bu projenin bedeli ne kadar biliyor musunuz? 35 katrilyon. 35 milyar. Ne anlama geliyor? Dünyadaki irili ufaklı birçok ülkenin bütçesinden daha büyük.”

– Başkanlık sistemi

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin çok büyük değişim geçirdiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“70 sente muhtaç olan, yazar kasası Başbakanlığa fırlatılan Türkiye’den tek başına 35 milyarlık yatırımı yapan, dünyanın en büyük havaalanını İstanbul’a kazandıran bir Türkiye’ye geldik. Bunu bu aziz millete borçluyuz. Sizlere borçluyuz. AK Parti kadrolarına borçluyuz. Bize bu fırsatı verdi, Rabbimize hamd ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti, 14 yıla 50 yılda yapılamayan hizmetlerin kat kat fazlasını kazandırdı. Helali hoş olsun.”

İşlerinin bitmediğine dikkati çeken Başbakan Yıldırım, darbecileri yerle bir ettiklerini, bölücüleri de yerle bir edeceklerini vurguladı.

Bir işin daha kaldığını, ülkede istikrarın sürmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“İstikrar sürecek, Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlık ile olacak. Şimdi biz diyoruz ki siyasi partilere, ‘Millete hepinizin sözü var. Bizim de sözümüz var, CHP’nin de MHP’nin de sözü var.’ Ne dedik? Her seçimde dedik ki ‘Yeni anayasayı yapacağız ve Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getireceğiz.’ Bunun da yolu başkanlıktan geçiyor. Aksi halde, bakın 7 Haziran’da neler yaşadık. Hükümet kurulabildi mi? Kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi, bugün Türkiye PKK ile FETÖ ile DEAŞ ile mücadele edebilir miydi? Allah’tan millet tehlikeyi gördü ve hemen kararını değiştirdi. Tekrar AK Parti’yi tek başına iş başına getirdiniz 1 Kasım’da. Böylece güçlü iktidarla ve siyasi istikrarla birçok sorunun üzerine cesaretle gidiyoruz.

Bu istikrarı kalıcı hale getirmek, zayıf iktidarlardan ülkeyi kurtarmak ve sürekli kalkınma, sürekli büyüme, milli birlik ve kardeşliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Gelin meclisten bu anayasayı geçirelim, kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o. Biz ‘Başkanlık diyoruz. Biz ‘Başkanlık Türkiye için gereklidir’ diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade var, başkanlıkta tek başına istikrar var, başkanlıkta Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği var. Eğer siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız, buyurun ikisini de soralım millete, milletin verdiği kararın başımızın, gözümüzün üzerinde yeri vardır.”

Başbakan Yıldırım, “Ataşehir sizlerle gurur duyuyor” sloganı üzerine, “Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Ataşehir, Ümraniye, biz sizlerle gurur duyuyoruz, İstanbul ile Türkiye ile gurur duyuyoruz.” dedi.

Memleket ve millet için güzel hizmetlerin temelini attıklarını belirten Yıldırım, bu temellerin yükselerek dev eserlere dönüşeceğini ve gençlere gelecek hazırlayacağını ifade etti.

Konuşması atılan sloganlarla sık sık bölünen Yıldırım, bunun üzerine, “Siz biraz bağırın ben hanımlarla sohbet edeyim. Siz yalnız mı zannettiniz? Bak bu tarafı görüyorsunuz.” ifadesini kullandı.

– “En büyük fikir Cumhurbaşkanımızın”

Yıldırım, temeli atılacak İstanbul Finans Merkezinin bu hale gelmesinde emeği geçen birçok kuruluş olduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“En büyük fikir Sayın Cumhurbaşkanımızın. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlgili bakanlar, Orta Vadeli Plan’da, kalkınma planlarında buranın finans merkezi olması için yoğun çalışma yaptılar, kararlar aldılar. Yüklenicilere teşekkür ediyoruz, YDA ve TOKİ’ye ve burada merkez kurmaya karar veren BDDK, SPK gibi önemli kuruluşlarımız var, onlara teşekkür ediyoruz. Ümraniye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ama en büyük teşekkür sizlere, değerli yol arkadaşlarımıza. Bu güzel günde, bu temel atmada, bizleri yalnız bırakmadınız. Bu tatil gününde koşa koşa geldiniz her zaman yaptığınız gibi. Bu eserin ülkemize, İstanbulumuza, geleceğimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun.”

– Törenden notlar

Başbakan Binali Yıldırım, tören alanına geldiği sırada kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara, kürsüye çıkarak selam verdi.

Programa, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın yanı sıra AK Parti’nin İstanbul milletvekilleri, iş ve finans dünyasından birçok isim katıldı.

Başbakan Yıldırım, konuşması sırasında bir vatandaşın “Amerika’dan FETÖ’yü isteriz” diye seslenmesi üzerine, “O teferruat” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, temel atma töreninden sonra projede çalışacak işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109