Halkbank’ın gökdelenlerini Ali Ağaoğlu yapacak

İstanbul Finans Merkezi kapsamındaki alışveriş, ofis ve ticari alan projesi 840 milyon liraya mal olacak gökdelenleri, Ali Ağaoğlu’nun firması yapacak.

Halkbank’ın gökdelenlerini Ali Ağaoğlu yapacak
Halkbank’ın gökdelenlerini Ali Ağaoğlu yapacak

İstanbul Finans Merkezi kapsamındaki alışveriş, ofis ve ticari alan projesi  840 milyon liraya mal olacak gökdelenleri, Ali Ağaoğlu’nun firması yapacak.

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü, Küçükbakkalköy 3328 ada 4 ve 11 nolu parsellerde Halkbank'ın kuruluşu Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Halk GYO A.Ş.) tarafından yapılması planlanan, İstanbul Finans Merkezi kapsamındaki alışveriş, ofis ve ticari alan projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başlatıldığını duyurdu. Gökdelenlerle ilgili olarak 'Nihai Proje Tanıtım Dosyası'nda işin tanımı şöyle yapıldı: “Yapılması planlanan projede, AVM, ticari alanlar, kiralık ofis alanları, kişisel bakım/aksesuar, kafeteryalar, toplantı salonları, oditoryum, data merkezi, kapalı otopark ve Halkbank Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayrılmış alanlardan oluşacaktır.”

Akdeniz İnşaat yapacak

Proje bedeli 840 milyon lira olarak hesaplanan gökdelenlerin yapılacağı parsellerden biri 16 bin 231 metrekare, diğeri ise 12 bin 236 metrekare büyüklüğünde. İstanbul Boğazı'nı geçen otoyolların kesiştiği noktada bulunan söz konusu arazi ile ilgili tanıtım dosyasında şu bilgilere yer verildi: “Arazi Halk GYO A.Ş.’ye ait olup, hafriyat işlemleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müşavir firma olarak Emlak Konut GYO A.Ş. görevlendirilmiş olup, Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından yüklenici firma olarak Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. belirlenmiştir.” Akdeniz İnşaat firması, müteahhit Ali Ağaoğlu’nun firmalarından biri.

‘Benzerlerinden büyük olacak’


Projenin yer seçiminde, başta ekonomik nedenler olmakla beraber, imar durumunun uygun olması, mülkiyetin faaliyet sahibine ait olması, bölgenin finans merkezi olması, ulaşım için uygun olması ve bölgede eğitilmiş kalifiye işçi bulabilme olanağının etkili olduğu vurgulanan dosya bilgisinde daha sonra şöyle bir kıyas yapıldı: “Söz konusu proje ile beraber New York, Londra ve Dubai’de yer alan mevcut finans merkezlerinden daha büyük bir finans merkezi inşa edilecek olup, İstanbul uluslararası bir finans merkezi haline getirilecektir.”

Bölgede sınır sorunu var

İstanbul Finans Merkezi alanı, CHP’li Ataşehir Belediyesi sınırları içinde olmasına karşın, AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlanmak istenmişti. CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı basın açıklamasında şunları söylemişti: "Barbaros Mahallesi Ataşehir’in mahallesidir. Ümraniye’yle hiçbir alakası yok. Burası oluşturulurken, nasıl olsa burayı AKP kazanacak diye hesap yapıldı. Ama seçimi CHP kazandı. Bu seçimi de kazanacakları ümitleri vardı. Aradan 4 ay geçmeden, finans merkezini bir gece torba yasa tasarıyla Ataşehir’in elinden alıp Ümraniye’ye taşıdılar. Bu yapılan yasa kabadayılığıdır. Bu yapılan mahalle hırsızlığıdır. Burada kanun vardır. Yasanın üzerine kanun olmaz. Kanun üzerine yasa olmaz.”

ALİ AĞAOGLU, AĞAOĞLU ŞİRKETLERİ, PROJELERİ, ADRES VE TELEFONLARI HAKKINDABİLGİ ALMAK İÇİN TIIKLA

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER