Finans Merkezi'ne “Topkapı“ silueti

İstanbul Finans Merkezi Projesi maketi Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Siluet olarak Topkapı Sarayı'ndan esinlenilen merkez 30 bin kişiye istihdam sağlayacak

Finans Merkezi'ne “Topkapı“ silueti
İstanbul'u uluslararası finans merkezi yapacak proje tamamlandı. Ataşehir'de inşa edilecek projenin maketi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Siluet olarak Topkapı Sarayı'nın görünümü ve çevre düzenlemesinden esinlenilen Finans Merkezi'nde meşhur Kapalı Çarşı'yı model alan bir de çarşı bulunacak. Topkapı'daki surlar gibi merkezin etrafındaki podyum hattı üzerinde devam eden yollar tasarlanarak, alan tek bir bütün haline getirilecek. Projede farklı işlevler için kullanılabilecek avlular oluşturulurken, tüm ortak alanlarda, İstanbul'un tarihi dokusunda yer alan ve geleneksel mimarinin imgelerini oluşturan çeşmeler, kapılar, arkadlar yapılacak. SABAH'a konuşan Bayraktar, proje sayesinde İstanbul'un yeniden dünyanın gözbebeği olacağını söyledi. Bayraktar, mastır planda yabancı ve Türk bir grubun birlikte çalıştıklarını kaydetti.

30 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

2 milyon 500 bin m2 alan üzerine inşa edilecek merkezde 560 bin m2 ofis, 90 bin m2 alışveriş, 70 bin m2 otel, 60 bin m2 rezidans ve 2 bin kişilik bir konferans merkezi yer alacak. Projeyle 30 bin kişiye istihdam sağlanacak. Merkez 4 ana bölgeden oluşacak. 1. bölgede özel şirket ve denetim kuruluşları merkezleri, 2. bölgede banka binaları, 3. bölgede kongre- kültür merkezi ile oteller ve konutlar, 4. bölgede ise denetim birimleri olacak.

Dev otoparklar olacak
Finans Merkezi, 5 bodrum kattan oluşacak podyum bloku üzerine inşa edilecek. Araç trafiği podyum içinde sağlanacağından, trafiğe kapalı ortak mekânlar ticaret, yaşam ve dinlenme alanı olacak. Finans merkezinin etrafına da mini bir çevre yolu yapılacak. Podyum içinde 24 bin araçlık dev otoparklar bulunacak. Binalar arasında bisikletle ve yaya olarak gidilmesi sağlanacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER