Ataşehir Finans Merkezi’nin kapısında 10 milyar $’lık yatırım sırada

Ataşehir Finans Merkezi, 10 milyar dolarlık yabancı yatırımın gelmesine neden oldu. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi “Bu yatırımlar gelmek için, imar sorununu bitirecek 1/5.000’lik planı bekliyor” dedi.

Ataşehir Finans Merkezi’nin kapısında 10 milyar $’lık yatırım sırada

Ataşehir Finans Merkezi, yabancı yatırımcıların iştahını artırdı. Daha önce İngiliz bir şirketin tek başına 3 milyar dolarlık eğlence merkezi yatırımı yapacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 10 milyar dolarlık yabancı yatırımın imar durumlarını netleştirecek 1/5.000’lik planları beklediğini söyledi. 2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi’nin 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdiği basın toplantısında konuşan İlgezdi, özellikle 650 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük finans merkezi olacak Ataşehir Finans Merkezi’nin dünyanının ilgisini ilçeye çektiğini belirtti.

En önemli sorunlarının 1/5.000’lik planların çıkmaması olduğunu vurgulayan İlgezdi “Bu planların çıkması durumunda uluslararası dev firmalardan 10 milyar dolarlık yatırım sadece ilçemize gelecek. Şu anda bu yatırımcılara yanıt veremiyoruz çünkü vereceğimiz arsa yok. Bu plan tüm sorunlarımızı çözecek” dedi. Yabancı finans danışmanlarının ve müşavirlerinin Ataşehir’de blok blok daire satın aldıklarını vurgulayan Battal İlgezdi “Bu proje ilçenin en önemli avantajı oldu. Ancak maalesef Finans Merkezi Ataşehir’de olmasına karşın burada belediye olarak bizim hiçbir yetkimiz yok. Bu bölge Ümraniye sınırları içinde görülüyor” diye konuştu.

Emek Evler projesi başlıyor

Henüz 3 yıllık bir belediye olmasına rağmen kentsel dönüşüm hazırlıklarına başladıklarını belirten İlgezdi, bölgede arsa metrekare fiyatlarının 5 bin liranın üzerine çıktığını söyledi. İlgezdi, yapılacak dönüşümlerle Ataşehir’in çarpık yapılaşmasının bir parça da olsa düzeltileceğini söyledi. Ataşehir’de ilk kentsel dönüşüm 57 bin metrekare alan üzerinde Emek Evler projesi ile hayata geçecek. Burada 410 hane yaşıyor. Dere kenarları ile birlikte bu rakam 637 haneye çıkıyor. Aynı yerde yine belediyeye ait 110 bin metrekarelik park alanı bulunuyor.

Dönüşüm ile ilgili tüm ön hazırlıkların yapıldığını ve anlaşmaların yapıldığını aktaran Battal İlgezdi, şöyle konuştu: “İhaleyi Grey Yapı Ortak Girişimi kazandı. Söz konusu projede okullar tatil olunca boşaltma ve yıkım işlemleri yapılacak. Şu anda orada emsal 2.07. Biz belediye olarak oradan 637 daire ve 82 milyon lira nakit para aldık. 637 daireyi burada yaşayan hane sahiplerine vereceğiz. Konutlardan belediyemize kalan birşey olmayacak. Projede yüzde 60 kat karşılığı inşaat yapılacak. Bölgede en yüksek kat karşılığı yapılan anlaşma Emek Evler projemizde oldu. Kimseyi mağdur etmiyoruz. Dönüşüm yerinde olacak. Hane sahipleri yapılacak yeni konutlarda yaşayacak. Zemin ve üst katları kura dışı bırakarak geri kalanlar için hak sahipleri arasında kura çekilecek.” 

1.400 konut yapılacak

ATAŞEHİR Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kentsel dönüşüm sonucunda Emek Evler projesi kapsamında 1+0’dan 4+1’e farklı büyüklüklerde yaklaşık 1.400 konut yapılacak. Lüks konut olarak yükselecek sitede açık ve kapalı otoparkların yanı sıra her türlü sosyal donatıya yer verilecek. Metrekare fiyatları henüz netlik kazanmasa da ilk çıkış rakamının 3 bin 500 liranın altında olmayacağı tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER