Futbol Böyle Oynanır…

TFF Bayanlar Futbol Ligi’nin yenilgisiz lideri Ataşehir Belediyespor bu sezon yaptığı 12 maçta 40 gol atıp tek gol dahi yemeden yenilgisizliğini sürdürüyor.

Futbol Böyle Oynanır…
Futbol Böyle Oynanır…

TFF Bayanlar Futbol Ligi’nin yenilgisiz lideri Ataşehir Belediyespor bu sezon yaptığı 12 maçta 40 gol atıp tek gol dahi yemeden yenilgisizliğini sürdürüyor.

Futbolun ilk olarak bir eğlence aktivitesi olarak bulunmasının üzerinden yaklaşık üç yüzyıl geçti. Evrimleşen, modernleşen, günümüzdeki halini alan futbol; ister spor, ister oyun, isterse hobi olarak görürsün dünyada milyonlarca kişiyi aşıp, milyarlarca kişi için bir tutku haline geldi. Bu geçen zaman içerisinde futbol hep bir erkek sporu olarak görüldü. Oynayanların tamamı, stadyumlara giden taraftarların çok büyük bölümü, maçları televizyondan izleyenlerin çoğunluğu hep erkeklerdi. Gelişen ekonomik ve sosyal dünya şartları dolayısıyla kadınların hayatın içerisinde daha fazla yer almasıyla birlikte futbola ilgi duyan bayan sayısı da artmaya başladı.

Türkiye’de ilk bayan futbol takımının kuruluş tarihi 1971 olsa da bayan futbolu uzun süre boyunca topluma yayılmayan, çok az kişinin kendi çabalarıyla sürdürdüğü bir spor olarak kaldı. Son yıllarda dünyayı takip eden Türk kızları, erkekler gibi futbolu sevmeye başladı. Daha çok sayıda kadının futbola ilgi duymasıyla birlikte Türkiye’de bayan futbol takımı sayısı artmaya başladı. Bu takımlardan biri de Ataşehir Belediyespor Bayan Futbol Takımı.

Takımın kısa tarihi başarılarla başladı

Bayan Futbolu branşında faaliyet gösteren takım 2007 yılında Ümraniye Mevlana Lisesi Spor Kulübü olarak kuruldu. İlk yılında Bölgesel Lig’den 2. Lig’e, ikinci yılında ise 2. Lig’den 1. Lig’e yükseldi. Aynı yıl TFF Genç Bayanlar Ligi şampiyonu oldu. Ülkemizi Antalya’da yapılan Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda temsil eden takım şampiyonada Dünya 7.’si olmayı başardı.
 
2009 yılında Ataşehir Belediyesi’nin kurulması ile Ümraniye sınırlarından Ataşehir ilçe sınırlarına geçen kulüp yaşamış olduğu maddi imkansızlıklardan dolayı kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ancak Ataşehir Belediyespor Kulübü bünyesine katılarak 1.Lig’de mücadele etti ve 3. olarak ligi tamamladı.
 


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER