YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Ataşehir Belediyesi’nin ücretsiz sunduğu üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrenciler büyük başarı elde ederek, Türkiye’nin gözde eğitim kurumlarına yerleştiler.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN
 YOLUNUZ AÇIK OLSUN 

Ataşehir Belediyesi’nin ücretsiz sunduğu üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrenciler büyük başarı elde ederek, Türkiye’nin gözde eğitim kurumlarına yerleştiler.

Her yıl olduğu gibi 2019-2020 eğitim döneminde de Ataşehir Belediyesi üniversiteye hazırlanan gençlerin yanında oldu ve eğitimlerine katkıda bulunmak için hazırlık kursları açtı. Covid-19 salgınının etkisi altında da olsa çok başarılı bir hazırlık dönemi geçiren kursiyerler, bunun ödülünü istedikleri bölümlere yerleşerek aldılar

Neşet Ertaş Kültürevi ve Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde eğitim alan 203 öğrenci Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi gibi önemli okullara yerleştiler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve eğitimin sürdürülebilir olması hedefiyle bu yıl da gençlerimizi üniversite sınavına hazırladık. Elbette bu yıl geçmiş yıllardan biraz farklıydı. Maalesef dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını eğitimin aksamasına neden oldu. Ancak bizler gençlerimizin her ne koşulda olursa olsun hazırlık süreçlerinin sekteye uğramasına izin veremezdik ve bu süreci hızlıca dijital eğitim ile yeniden planladık” dedi.

İlgezdi sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimizin hazırlık sürecinden kopmalarına müsaade etmedik. Tümü online olan eğitimler, deneme sınavları ve rehberlik hizmetleri gibi uygulamalarla öğrenimin sürdürülebilirliğini sağladık. Bugün gençlerimizin hayallerine ulaştığını görüyor olmak bütün bu çabalarımızın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha bizlere gösteriyor. Üniversite sınavlarında başarılı olan gençlerimizi gözlerinden öpüyorum. Onlar ile gurur duyuyorum. Yolları açık olsun!”

Ataşehir Belediyesi 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı kapsamında da gençlere üniversite hazırlık sürecinde katkı sunmaya devam ediyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109