Yeşil Pota Temiz Doğa Projesi 4. yılında

4. yılında olan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında en çok ambalaj atığı toplayan öğrenciler, Ülker Sports Arena’da basketbol maçı izleme fırsatını yakalıyor.

Yeşil Pota Temiz Doğa Projesi 4. yılında
Yeşil Pota Temiz Doğa Projesi 4. yılında

Ataşehir Belediyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker Sports Arena ortaklığında 2012 yılında başlatılan ve bu yıl 4. yılında olan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında en çok ambalaj atığı toplayan öğrenciler, Ülker Sports Arena’da basketbol maçı izleme fırsatını yakalıyor.

Proje kapsamında daha yeşil bir dünya için öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu sağlanıyor ve tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor. Bugüne kadar projeye destek veren okullardaki öğrenciler toplam 160 bin 450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1.365 ağacın kesilmesi önlendi, 1.602 litre benzin, 773.958 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2 (Karbondioksit)’nin salımı engellendi.

Bu yıl projede yenilikler bulunuyor. Gripin grubu projenin yüzü olacak ve çocuklarla birlikte basketbol maçlarını izleyecek. Çocuklar maçlar öncesinde çeşitli gösterileri izleme şansını da yakalayacak. Ayrıca Ataşehir Belediyesi’nin kardeş belediyeleri olan Malatya Arguvan, Erzurum Çat ve Tunceli Pürümür ilçelerinden 30 çocuk Ataşehir’li kardeşleriyle birlikte maçları izleyecek.



Maç programı:

27.12.2015 – Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep

13.03.2016 – Fenerbahçe-Demir İnşaat Büyükçekmece

08.05.2016 – Fenerbahçe-Muratbey Uşak Sportif


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER