“Susuz bir gelecek olmasın!”

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki öğrencilere yönelik “Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı” düzenlendi.

“Susuz bir gelecek olmasın!”
Susuz bir gelecek olmasın!”

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki öğrencilere yönelik “Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı” düzenlendi.  

“Susuz bir gelecek olamaz” sloganıyla hazırlanan konferansın konuşmasını Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konferansta yaptığı konuşmada, “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Kuraklığın Risk Yönetiminde Yapılması Gerekenler, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenleri” anlattı.

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen konferansa; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Kalender Özdemir, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Projeler Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, çevreye duyarlı vatandaşlar ile Ataşehir’deki okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, “Amacımız ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden, çevre sorunlarına karşı duyarlı ve çevre sorunları hakkında bilinçli bir insan modeli yetişmesine elimizden geldiğince katkıda bulunarak, model bir ilçe ve markalaşmış belediyecilik anlayışı içinde, öncü ve önder bir belediye olmaktır” dedi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konferansta yaptığı konuşmada; kuraklığın en tehlikeli afet olduğunu ve Türkiye’nin bir kuraklık ülkesi olduğunu belirtti. Ülkemizde kuraklıkların geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük problemlere neden olabileceğinin altını çizen Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’de kuraklığın bir elden izlenemediğini, mücadele planları ve hava-su-kuraklık politikalarının geliştirilemediğini vurguladı.

Konuşma sonrası öğrencilerin ve diğer katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’na konferansa katılımdan dolayı Ataşehir Belediyesi tarafından teşekkür plaketi ve çiçek sunuldu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER