ROMANYA’DAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Rumen ekip, Dobruca Pınarları Folklor Topluluğu Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz’ı ziyaret etti.

ROMANYA’DAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET
 ROMANYA’DAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Rumen ekip, Dobruca Pınarları Folklor Topluluğu  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz’ı ziyaret etti.

Türkiye ve Romanya arasında dostluk köprüleri kurulması ve kültürel işbirliğinin artırılması amacıyla Ataşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Dobruca Pınarları Folklor Topluluğu Ataşehir’de özel bir dans gösterisi hazırladı.

Gösteri sebebiyle Ataşehir’de bulunan Rumen ekip, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz’ı ziyaret etti. Köstence’de bulunan Teodor Burada İl Kültur Merkezi’nin Sanat Danışmanı Adina Bocai, Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Dobruca Pınarları Folklor Topluluğu’nun Koreografı Șerban Codrin ile Köstence İlçe Konseyi ve Kültür Komisyonu üyesi Adrian Bereş ziyaret gerçekleştirdi.

Ataşehir hakkında bilgiler alan misafirler, iki kent arasında kültürel işbirliğinin güçlendirilmesini ve kardeşlik projesinin ilk adımını atmak istediklerini ifade ettiler. 

Ortak tarih ve coğrafya üzerine yapılan sohbette, Türkçe ve Rumence arasında 3 bin kelimenin ortak kullanıldığını, Köstence’de Osmanlı zamanından kalma ve 90’lı yılların başında göçmüş pek çok Türk kökenli vatandaşın yaşadığını söylediler.  

Ziyaret sonrası ülkelerinden getirdikleri hediyelerini sunan ekibe, İlhami Yılmaz Ataşehir’i tanıtan kitaplar armağan etti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109