NÂZIM HİKMET’İN 113. YAŞ GÜNÜ ATAŞEHİR’DE KUTLANACAK

Ataşehir ve Beylikdüzü belediyeleri 15 ve 16 Ocak’ta düzenledikleri panellde dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet’in 113. yaşını kutlayacaklar.

NÂZIM HİKMET’İN 113. YAŞ GÜNÜ ATAŞEHİR’DE KUTLANACAK
NÂZIM HİKMET’İN 113. YAŞ GÜNÜ ATAŞEHİR’DE KUTLANACAK

Ataşehir  belediyesi 16 Ocak’ta düzenleyeceği panelle dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet’in 113. yaşını kutlayacak. Panelde yazarlar Orhan Karaveli, Ahmet Özer ve Derman Bayladı Nâzım’ı anlatacak.
 
Panellerde Nâzım Hikmet’in kendi sesinden şiirleri de dinletilecek. Ayrıca Beylikdüzü panelinde sanatçı Dilek Türker, Ataşehir panelinde de müzisyen Namık Kemal Yıldırım Nâzım’dan şiirler seslendirecek.

Nâzım Hikmet’in doğum günü  16 Ocak’ta da NOVADA AVM’deki Ataşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek panellerde, Nâzım Hikmet’le en son konuşan Türk gazetecisi olan Orhan Karaveli anılarını ve düşüncelerini; Şair-Yazar, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özer ile Yazar Derman Bayladı da görüşlerini ve duygularını izleyenlere aktaracak.

Panelleri, ölümünün 50. yıldönümünde Nâzım Hikmet’in arkadaşlarına, dostlarına, okuru yazarlara yazdırdığı özel mektupları benzeri olmayan “Nâzım, Sen Gittin Gideli” adlı bir kitapta toplayan Yazar-Gazeteci Alâettin Bahçekapılı yönetecek.

NOVADA-Ataşehir Kültür Merkezi’nde 16 Ocak’ta gerçekleştirilecek panel de saat 14.00′de başlayacak.  panelin sonunda katılımcılara panelistlerin kitapları armağan edilecek.



Tarih
: 16 Ocak 2015 Cuma
Saat : 14.oo - 16.oo
Kokteyl ve Kitap Dağıtımı : 15.oo - 17.oo
Yer : NOVADA AVM
Adres : Novada AVM K. Bakkalköy Mah. Şakir Elkovan Cad  Kat 3  ATAŞEHİR

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER