MÜJDAT GEZEN ‘EYVALLAH’ İLE ATAŞEHİR’E GELDİ

10. Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

MÜJDAT GEZEN ‘EYVALLAH’ İLE ATAŞEHİR’E GELDİ
 MÜJDAT GEZEN ‘EYVALLAH’ İLE ATAŞEHİR’E GELDİ

10. Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali tüm hızıyla devam ediyor.



Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun “Aziz Nesin Vapuru” oyunu ile başlayan 10. Ataşehir Tiyatro Festivali bugüne kadar Yasemin Yalçın Tiyatrosu, Uygur Tiyatrosu, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Hasan Özkaya Yapım, Jest Tiyatro ve Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nu konuk etti. Son olarak Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun sahne aldığı festivalde Mustafa Saffet Kültür Merkezi salonu tiyatroseverlerin akınına uğradı.

Tiyatro Festivali kapsamında Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ‘Eyvallah’ isimli oyunu, 20 Mart Çarşamba akşamı Ataşehir’de MSKM’de izleyiciyle buluştu.

Oyunda Müjdat Gezen’in doğumuyla başlayan yaşamından kesitleri, alt komşusu 93 yaşındaki Fuat Abisi anlatıyor. 7 Kocalı Hürmüz” ve “Şarkılar Seni Söyler” müzikallerini izleyemeyenlere armağan olarak oyunda sanatseverlere dört dans ve şarkı sunuluyor.

Oyun sırasında, sahnede yer alan Atatürk büstü ve Bandırma Vapuru bacası gibi dekorlar dikkat çekerken sahne perdelerinin kapanışı sırasında çalan 10. Yıl Marşı salonda büyük coşku uyandırdı. Hep bir ağızdan söylenen marş eşliğinde oyun sona erdi.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz tarafından oyun sonrasında Müjdat Gezen’e Ataşehir Belediyesi’nce hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap hediye edildi.

27 Şubat’ta başlayan festival, 5 Nisan’da Ankara Simurg Oyuncuları tarafından sahnelenecek “Parçalanma” oyunuyla sona erecek. Festival kapsamında 22 Mart’ta “Küllerin Arasından”, 23 Mart’ta “İtaatsizler”, 25 Mart’ta “Meçhul Paşa”, 26 Mart’ta “Terminal”, 27 Mart’ta “Merhaba”, 3 Nisan’da “Evli Ve Zavallı / Temel İle Fadime”, 4 Nisan’da “İcat Çıkarmayın" oyunu tiyatroseverlerle buluşacak. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER