MİKDAT KADIOĞLU: KAR TATİLİ YOK, KİRLİ HAVA TATİLİ VAR!

MİKDAT KADIOĞLU: İKLİMLER DEĞİŞİYOR, ZAMAN KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK, KAR TATİLİ YOK, KİRLİ HAVA TATİLİ VAR!

MİKDAT KADIOĞLU: KAR TATİLİ YOK, KİRLİ HAVA TATİLİ VAR!
 MİKDAT KADIOĞLU: KAR TATİLİ YOK, KİRLİ HAVA TATİLİ VAR!

MİKDAT KADIOĞLU: İKLİMLER DEĞİŞİYOR, ZAMAN KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK, KAR TATİLİ YOK, KİRLİ HAVA TATİLİ VAR!

Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Ataşehir İlçesi Hava Kirliliği Yoğunluğunun Mekansal Dağılımının Araştırılması Projesi” kapsamında Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Ataşehirli öğrencilerle buluştu.

 
Hava kalitesinin korunması, yönetimi ve doğru bir şekilde tespit edilmesi ve gerçek hayata dönük etkilerine farkındalık kazandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında Ataşehir’deki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik seminerler düzenlenecek.
 
İlk seminer, 7 Mart 2018 Çarşamba günü Ataşehir Mektebim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Seminerde konuşan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Dışarıya temiz hava almak için çıktığınızda artık aldığınız hava eskisi kadar temiz olmayacak, bunlar için önlemler alınması gerekiyor. Hava kirliliği beraberinde iklim değişikliğini getiriyor. Artık sizler kar tatili değil kirli hava tatili yapacaksınız” dedi.

 
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, küresel iklim değişikliğinin Türkiye’ye olası etkileri konusunun uzun vadeli bir afet gibi ele alınması ve ortaya koyduğu riskleri azaltmak için risk yönetimine gidilmesi gerektiğini söyledi. Hava kirliliğine sebep olan etkenler ve bunların ortaya çıkardığı sonuçları anlatan Kadıoğlu, “Havadaki katı, sıvı, gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar verecek miktar, yoğunluk ve sürede bulunması “hava kirliliği” anlamına gelir. İklimler değişiyor ve insanoğlunun bu gidişata dur demek için zaman kaybetme lüksü yok. Hava kirliliğini önlemek için sanayi tesislerinin bacalarına filtre takmalıyız. Binalarda ısı yalıtımını arttırılmalıyız, işimize yakın yerleşimler tercih etmeli, yeşil alanların sayısını arttırmalı, merkezi ısıtma sistemleri kullanmalıyız ve toplu taşıma araçlarına yönelmeliyiz. Ancak bu şekilde önlemler alarak soluduğumuz havanın kalitesini arttırabiliriz” dedi.
 
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’na, seminer sonunda Mektebim Okulları tarafından plaket sunuldu.

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109