Mahkeme İlgezdi Hakkında Kararını Verdi

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve diğer sanıklar hakkında ayrı ayrı beraat kararı verildi.

Mahkeme İlgezdi Hakkında Kararını Verdi
 Mahkeme İlgezdi Hakkında Kararını Verdi

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve diğer sanıklar hakkında ayrı ayrı beraat kararı verildi.

Ataşehir Belediyesi’nin, belediyeye ait helikopteri olmamasına rağmen, yeşil alana mevzuata aykırı olarak helikopter pisti yaptırarak, bu pisti Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun ücretsiz kullanımına sunduğu iddiası üzerine açılan davada görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve diğer sanıklar hakkında ayrı ayrı beraat kararı verildi.
İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklardan Sadık Semih Kayhan ile sanıkların avukatları katıldı. Tüm sanıkların Avukatı İnan Bektaş, iddianameye konu tüm iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu. Avukat Bektaş tüm sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi.

Söz alan sanıkların diğer avukatları, davaya konu helikopter pistinin İstanbul Valiliği'nin kayıtlarına geçtiğini, mevcut yerde AFET Koordinasyon Merkezi bulunduğunu, kamu zararı oluşmadığını, helikopter pistinin iddia edildiği gibi tek bir firmaya değil, bakanlıklar dahil başka kurumlara da kullandırıldığını, karşılığında da ecrimisil alındığını belirterek, müvekkillerinin beraatlerine karar verilmesini istediler. Son sözü sorulan sanık Sadık Semih Kayhan, helikopter pistinin 6 hastanenin bulunduğu bölgeye kurulduğunu belirterek, "Olası bir depremde kullanılacak uygun bir yer lazımdı. Bu nedenle bahsedilen yer seçildi. Bir şirkete fayda sağlamak için orası seçilmedi. Ve bir firma kullanmadı, başka kurumlar da kullandı. Ecrimisil bedeli de alındı. Beraatimi istiyorum" dedi. Hakim, suç unsuru oluşmadığı gerekçesi ile bütün sanıkların beraatine karar verdi.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İddianamede, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, olay tarihinde belediye başkan yardımcıları olarak görev yapan Sadık Semih Kayhan, Hüseyin Hışman ve Gül Coşkun ile olay tarihinde yapı kontrol müdürü olarak görev yapan Leyla Bölen, Cenan Arslan ve Mehmet Ali Düzova'nın, "Belediye envanterinde helikopter olmamasına rağmen belediyeye ait yeşil alana mevzuata aykırı olarak helikopter pisti yaptırmak, Belediye Encümeni kararı ile bu pisti Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun ücretsiz olarak kullanımına bırakmak" suretiyle, "Görevi kötüye kullanmak" suçunu işledikleri iddia ediliyordu. İddianamede sanıkların, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyordu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109