İLHAMİ YILMAZ “BERAAT” ETMİŞTİR

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İLHAMİ YILMAZ “BERAAT” ETMİŞTİR

İLHAMİ YILMAZ “BERAAT” ETMİŞTİR
İLHAMİ YILMAZ “BERAAT” ETMİŞTİR

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ  İLHAMİ YILMAZ “BERAAT” ETMİŞTİR.

Ataşehir Belediyesi Basın açıklaması
      
Ataşehir Belediye Meclisi tarafından 16.12.2017 tarihinde Ataşehir Belediye Başkan Vekili olarak seçilmesiyle birlikte hakkında çeşitli basın yayın, tv ve dijital medyada çıkan haberlerin tamamı, gazetecilik ilke ve ahlakı hiçe sayılarak yapılmaktadır. Ayrıca bu yayınlar TCK’nın 288. Maddesi uyarınca “yargılamayı etkileme suçu“nu da içermektedir.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, kişisel husumetle yapılmış olunan şikayet ve iftira sonucunda İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk yargılamasından 07.11.2013 yılında beraat etmiştir.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi 31.05.2016 tarihinde bu kararı şu gerekçeyle bozmuştur:
“Teknik şartnamenin hazırlanmasında sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında herhangi bir adli soruşturma yapılıp yapılmadığının araştırılması, dava açıldığının anlaşılması halinde dosyaların birleştirilmesinden sonra sanıkların hukuki durumlarının tayin ve takdiri…”

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, yargılamaya konu edilen ihalenin hiçbir safhasında bulunmamış olup imzası da yoktur. Dolayısıyla, İlhami Yılmaz söz konusu suçlamanın faili de değildir. 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin görüşü doğrultusunda “teknik şartnamenin hazırlanmasıyla” ilgili yargılama yeniden yapılmaktadır.

Dosyanın yeni yapılan yargılaması üzerinden temin edilen bilirkişi raporuna göre,  Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın görevi gereği iştirakinin bulunmadığı ve sorumlusu olmadığından; teknik özellikleri belirtilen, marka ve firma ismi önerilmeyen ihale sebebi ile “adrese teslim ihale” suçlamalarının tamamı asılsızdır. 

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, gazetecilik ilkelerinin hiçe sayılarak konunun muhataplarından bilgi alınmadan yapılan yayınlarla ilgili tüm yasal haklarını kullanmaktadır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109