HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA ATAŞEHİR’İN GURURU OLDULAR

Ataşehir’de “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi başarılı sanatçılar yetiştiriyor.

HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA ATAŞEHİR’İN GURURU OLDULAR
 HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA ATAŞEHİR’İN GURURU OLDULAR

Ataşehir’de “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi başarılı sanatçılar yetiştiriyor.
Ataşehir’de sanat sevgisinin yaygınlaşması ve yeni sanatçılar yetiştirilmesi amacıyla başlatılan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi başarılı sanatçılar yetiştiriyor.

Ataşehir Belediyesi’nin mahallelere taşıdığı; temel müzik, tiyatro ve halk oyunları gibi sanatın birçok alanındaki kurslarda bugüne kadar binlerce kişi sanat eğitimlerine katıldı.

Bu projeyle eğitimin kolay ulaşılabilir bir hale gelmesinin yanı sıra, eğitimlerden faydalanan kişilerin hem sanatsal hem de kültürel yönden gelişerek, beceri kazanması sağlanıyor.

Sanat eğitimlerine katılanlar arasından seçilen ve kendilerini daha da geliştirmek isteyen yetenekli kişilerin katılımıyla Ataşehir Belediyesi bünyesinde; tiyatro topluluğu, gençlik senfoni orkestrası, çocuk ve gençlik halk dansları topluluğu kuruldu. Bu sanat toplulukları ise gerek yurt içi gerekse yurt dışında katıldıkları festivallerde ve etkinliklerde gerçekleştirdikleri gösterilerle büyük beğeni topladılar.

Bütün bu çabalarının karşılığında gelen ödüllere de yenileri ekleniyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ve 9 branşta binlerce öğrencinin katıldığı “Bir Ses İki Hareket Bir Tek Sen” isimli solo halk oyunları yarışmasına, okulları adına katılan Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu üyeleri dereceye girerek ödüller kazandı.

Okulları adına girdikleri yarışmada Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Halk Dansları Topluluğu üyelerinden Side Nira Danış birinci (Kadıköy Cenap Şahabettin İlkokulu) olurken,  Ecenaz Ayoğlu (Ataşehir Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu) ve Selin Arslan (Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi) üçüncü olarak büyük beğeni topladı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109