HALDUN DORMEN ATAŞEHİR'DE AYAKTA ALKIŞLANDI

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali birbirinden değerli oyunları ve oyuncuları ağırlamaya devam ediyor.

HALDUN DORMEN ATAŞEHİR'DE AYAKTA ALKIŞLANDI
 HALDUN DORMEN ATAŞEHİR'DE AYAKTA ALKIŞLANDI
Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali birbirinden değerli oyunları ve oyuncuları ağırlamaya devam ediyor.

Haldun Dormen, Defne Yalnız, Almila Uluer, Kerem Atabeyoğlu, Emre Taşkıran, Onur Birgi, Oytun Terzi, Murat Buyruk, Muazzez Serap Naldemir ve Hamit Mutlu’dan oluşan Arena Oyuncuları “Küllerin Arasından” adlı oyunları ile MSKM’de tiyatroseverlerle buluştu.


Oyun sonrası Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından, oyunculara Ataşehir Belediyesi’nce hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap takdim edildi.

Oben Özkal yaptığı kısa konuşmada, festivale renk katan usta oyuncuların yanı sıra, festival süresince salonları dolduran tiyatroseverlere de teşekkür etti. Özkal, 10 yıl içerisinde düzenledikleri sayısız etkinlikle, değerli sanatçıları Ataşehir’de ağırlamanın mutluluğu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bu akşam da Halit Akçatepe Sahnesi’nde birbirinden değerli ve başarılı ustalarla birlikteydik. Heyecan dolu bir geceydi. Her geçen gün daha da gençleşen, turnelerden turnelere koşturan büyük usta Haldun Dormen’i bir kez daha festivalimizde ağırlamanın, sizlerle buluşturmanın kıvancını yaşıyoruz. Bizlere verdiğiniz bu enerjiyle, yeni dönemde de Ataşehir'i kültür ve sanatın başkenti yapmaya devam edeceğiz. Hayatınızdan tiyatro eksik olmasın,” dedi.

Kadroda bulunan bütün oyuncular oyun sonunda Halit Akçatepe Sahnesi’ni dolduran tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Tiyatroseverler, sahnedeki enerjisi ve başarılı performansıyla dikkat çeken Haldun Dormen’e özel ilgi gösterdiler. Oyun sonrası MSKM’nin fuayesinde bekledikleri Haldun Dormen’e sevgilerini iletirken, birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.

Oyun hakkında…
Sanat hayatının zirvesindeyken yaşadığı acı olaylar nedeniyle uzun bir süre sahnelere veda eden, bir zamanların büyük aktörü Cahit Güney umulmadık bir teklif alır. O Cahit Güney’dir ve bu teklifi geri çevirebilmesi mümkün değildir. Ancak o eşikten geçebilecek gücü var mı, “eskisi gibi” olabilmek mümkün mü kendisi de bilmez.

Ömrünü kocasına adamış genç ve güzel eşi Ayfer Güney’in ise iki yol var önünde. Bu zorlu eşikte ya destek olacak Cahit’e ya da uzaklaşıp gidecek.

Yazan: Haldun Dormen

Yöneten: Kerem Atabeyoğlu

Dekor Tasarım: Başak Özdoğan

Kostüm Tasarım: Güler Yiğit

Müzik: Orhan Enes Kuzu

Işık Tasarım: Emir Uğurçağ

Afiş Tasarım: Barış Çantay

Oynayanlar: Haldun Dormen, Defne Yalnız, Almila Uluer, Kerem Atabeyoğlu, Emre Taşkıran, Onur Birgi, Oytun Terzi, Murat Buyruk, Muazzez Serap Naldemir, Hamit Mutlu

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER