Geleceğin Mühendisleri Ataşehir Düştepe Oyun Müzesin'de buluşuyor

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesin'de 6 Mayıs Cumartesi günü 'Sevimli Macun' 13 Mayıs Cumartesi ise 'Şişedeki Sis' atölyeleri gerçekleştirilecek.

Geleceğin Mühendisleri Ataşehir Düştepe Oyun Müzesin'de buluşuyor
 Geleceğin Mühendisleri Ataşehir Düştepe Oyun Müzesin'de buluşuyor


 Ataşehir Düştepe Oyun Müzesin'de  6 Mayıs Cumartesi günü 'Sevimli Macun' 13 Mayıs Cumartesi ise 'Şişedeki Sis' atölyeleri gerçekleştirilecek. 
Bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden Engineering for Kids (EFK), 6 ve 13 Mayıs tarihlerinde Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi'nde çocuklar ile buluşacak.
Engineering For Kids atölye çalışmaları ile Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi'nde

Her atölyede maksimum 20 kişinin katılabileceği eğitimler kapsamında; 6 Mayıs Cumartesi günü 'Sevimli Macun' 13 Mayıs Cumartesi ise 'Şişedeki Sis' atölyeleri gerçekleştirilecek. Saat 13:00 ve 14:00 saatlerinde iki seans şeklinde gerçekleştirilecek eğitimlere 5-12 yaş arası dileyen tüm çocuklar Düştepe Oyun Müzesi'nin 0216 688 13 23-29 numaralı telefonlarından yapacakları rezervasyon ile ücretsiz olarak katılabilecek.
Amerika'da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150'den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor. EFK'da eğitimler, hafta içi ve haftasonu periyodik 4-8 haftalık kur programlarının yanı sıra hafta sonu workshoplarıyla da devam ediyor. STEM eğitimini bu kez Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi'ne taşıyan EFK, 6 Mayıs Cumartesi günü 'Sevimli Macun' 13 Mayıs Cumartesi günü ise 'Şişedeki Sis' atölye çalışmalarıyla çocuklara yaparak öğrenme ve "neden" sorusunu deneysel yönden yanıtlayabilme fırsatı sunacak.
Şişedeki Sis'in Gizemi
Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi'nde 13 Mayıs Cumartesi günü 13:00 ve 14:00 saatlerinde 2 farklı seansta gerçekleşecek 'Şişedeki Sis' atölyesi ile fiziksel olarak hal değiştirme özelliklerini eğlenceli bir deneyle gözlemleyecek olan 5-12 yaş arası çocuklar, deney esnasında katı, sıvı, gaz, yüzey gerilimi, çözme, çözünme, çözücü ve çözünen kavramlarını öğrenecekler.
Macunun En Sevimli Hali
Maddelerin fiziksel özelliklerini inceleyecekleri 'Sevimli Macun' atölyesinde çocuklar, moleküllerin çok küçük parçalar olduğunu anlayıp çevremizdeki her şeyi oluşturdukları öğrenecekler 6 Mayıs Cumartesi günü 13:00 ve 14:00 saatlerinde 2 farklı seansta gerçekleşecek atölyede çocuklar aynı zamanda sıvılar ve katıları bir araya getirerek bir polimer yapacak ve bunun da çok özel fiziksel özellikleri olduğunu kavrayacaklar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109