“ENGELLİLERE YÖNELİK DOĞRU DAVRANMA” KONULU EĞİTİM VERİLDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ataşehir Belediyesi personeline “Engellilere yönelik doğru davranma” konulu eğitim verildi.

“ENGELLİLERE YÖNELİK DOĞRU DAVRANMA”  KONULU EĞİTİM VERİLDİ
 “ENGELLİLERE YÖNELİK DOĞRU DAVRANMA”  KONULU EĞİTİM VERİLDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ataşehir Belediyesi personeline “Engellilere yönelik doğru davranma” konulu eğitim verildi.


Seminere konuşmacı olarak katılan Rehber Köpekler Derneği Üyesi Yusuf Uçar ile Uzman Psikolog Meral Akten belediye personeline “Engellilere yönelik doğru davranış biçimleri” konusunda bilgi verdi.

Ataşehir Belediyesi 7. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere; belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı.   

Rehber Köpekler Derneği Üyesi Yusuf Uçar, görme engelli bir vatandaş olarak yaşadığı sorunları ve karşılaştığı yanlış tutum ile davranışları aktardı. Rehber köpeği Aslan’ın hayatına girmesiyle dünyasının nasıl değiştiğini anlatan Yusuf Uçar, engellilerin kent hayatında karşılaştıkları sorunları ifade etti. 

Ardından seminerin ikinci konuşmacısı Uzman Psikolog Meral Akten; engelli kimdir, engelli grupları hangileridir, engelli tanımlama süreci konularında ve özel öğrenme güçlüğü olan bireyler hakkında bilgiler verdi. Toplumdaki engellilere bakış açılarını anlatan Meral Akten, engellilerin de toplumdan neler beklediğini aktardı. 

Ataşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri hakkında bilgiler veren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, çok kısa bir süre sonra Ataşehir Belediyesi’nin engelliler için oluşturduğu iki katlı birimin faaliyete başlayacağını söyledi. 


Şehnaz Yabar konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şu anda engelli çocuklarımız için hazırladığımız programda 8 dalda eğitim veriyoruz, yazın da basketbol ve yüzme dallarını ekliyoruz. Engelli vatandaşlarımızı her sene tatil için yaz kamplarına götürüyoruz. 65 yaş üstünde engelli bireylere evlerinde kuaförlük hizmeti veriyoruz.” 



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109