Düştepe Oyun Müzesi, 19 Mayıs’ta Ataşehir’de açıldı

Ataşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk oyun müzesini 19 Mayıs’ta Mimar Sinan Parkı’nda açtı.

Düştepe Oyun Müzesi, 19 Mayıs’ta Ataşehir’de açıldı
Düştepe Oyun Müzesi, 19 Mayıs’ta Ataşehir’de açıldı

Ataşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk oyun müzesini 19 Mayıs’ta Mimar Sinan Parkı’nda açtı.

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan, Küratörü Sunay Akın olan ve Sahne Tasarımcısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanan Düştepe Oyun Müzesi, 60 bin metrekarelik park içinde bulunan tek katlı ahşap bir bina içinde kuruldu.

20’yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunlarının yer aldığı Düştepe Oyun Müzesi’nde; 150 yıllık satranç takımı, Viktorya Dönemi’nin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu, ilk uzay oyunlarına varıncaya kadar yüzlerce oyun bulunuyor.

Oyun kültürünü geliştiren çizgiroman, edebiyat, sinema ve televizyon dünyasının kahramanlarının da yer aldığı müzede bulunan oyun ve oyuncakların tarihi 1800’lerin başına kadar uzanıyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin evsahipliğini yaptığı açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkılu, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’li Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları ile binlerce Ataşehirli katıldı.

Her yıl yüzbinlerce çocuğa evsahipliği yapması beklenen Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi’nin açılışına gelen çocuklara ve ailelerine dondurma, popcorn, pamuk şeker ikram edildi.

Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi’nin açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Biz bütün ülke, oyun bahçesine dönüşsün diye bir düş kurduk. Bu düşü gerçekleştirmeye Ataşehir’den başladık. Ataşehir

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109