Battal İlgezdi, Planlarda bir Eksiklik Varsa Beraber İtiraz Edeceğiz

Ataşehir Belediyesi, Ekim ayında İBB Meclisinde onaylanan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Battal İlgezdi, Planlarda bir Eksiklik Varsa Beraber İtiraz Edeceğiz
Battal İlgezdi, Planlarda bir Eksiklik Varsa Beraber İtiraz Edeceğiz

Ataşehir Belediyesi, Ekim ayında İBB Meclisinde onaylanan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.


MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL MAHALLELERİ 1/5000 LİK PLANA İTİRAZLARI BERABER YAPACAĞIZ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada ,Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı Büyükşehir Başkanı’nda imzada. Yeni baştan bir plan çalışması yapılması için ben ve arkadaşlarım, Büyükşehir’e gerekli verileri sunuyoruz. Bu şekliyle onaylanırsa plan askıya çıkacak. Askıya çıktığında Erdal Eren Kültür Evi’nde iki avukat arkadaşımız ve şehir plancıları ile itirazları beraber yapacağız. Ben belediye olarak yapacağım.




Planlar çıkmadan müteahhitlerle anlaşılmaması uyarısını yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri imar planı bilgilendirme toplantısına Planlama Müdürü Temel Önder ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı ile birlikte Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Semih Kayhan, Hüseyin Hışman, Abdullah Der, Orhan Çerkez ve Kalender Özdemir, İBB İmar Komisyonu ve Belediye Meclisi Üyesi Cemal Şerifoğlu,  Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri ile bölge sakini vatandaşlar katıldı.

Başkanı Battal İlgezdi, “çok iyi olmadı, sahayı görmeden alanı tanımadan yapıldı” dediği Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli Revize Nazım İmar Planı notlarının Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planına da uygulanmasını isteyerek; yetersiz gördükleri bölge planına 10 ve 12 kat, 1.75 ve 2 Emsalden dolayı ret verdiklerini vurgulayıp, mülkiyetin partisi olmaması gerektiğinin altını çizerek; “Mülkiyetin partisi olur mu?” diye sordu.

Başkan İlgezdi, mahalle muhtarlarının Ak Parti İlçe Başkanı’na giderek planın bu şekilde çıkmaması için çalışmasını isteyerek muhtarlar ve bütün partililerin yer aldığı komisyon kurulması gerektiğini vurguladı.

GÖREVE GELDİĞİMİZDE 15 GÜNDE BİR ÇÖP TOPLANIYORDU


“Ataşehir ile birlikte “1 Mayıs” olarak da bilinen Mustafa Kemal Mahallesi’nin en önemli, sorununun imar olduğunun altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısındaki konuşmasında, “2009’da göreve geldiğimizde 15 günde bir çöp toplanıyordu. Mahalleye bir çivi, dahi çakılmamıştı. İlçe Belediye Başkanları olarak imarla ilgili hiçbir yetkimiz yok. İmar planlarını İstanbul Büyükşehir başkanları yapıyor. Hep şunu söylediler; ‘Ataşehir Belediye Başkanı İmarı Çıkarmıyor!’ diye konuştu.”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısındaki konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi:

YENİSAHRA PLANI ARALIK’TA MECLİSTE, 4 AY SONRA RUHSAT


Ben binlikleri yapıyorum. Önümüzdeki ay Aralık ayında Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçe Uygulama İmar Planı Belediye Meclisimize geliyor. 4 ay sonra ruhsat vermeye başlıyoruz.

MÜLKİYETİN PARTİSİ OLUR MU? BURAYA DA 2.5 EMSAL


Orada 2.5 emsal verildi. 3 bin metrekare ve üstü 2.5 emsal. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahallelerinin planlarında 10 kat ve 2 Emsal verdiler. Ben 10 kat ve emsali kabul etmiyorum dedim. Yenisahra ve Barbaros’a 2.5 emsali veriyorsan aynı plan notlarını Aşık Veysel ve Mustafa Kemal’e de uygulamak zorundasın. Plan meclise gitti, CHP olarak ben ret verdim. Niye ret verdim? 10 ve 12 kat, 1.75 ve 2 Emsalden dolayı biz ret verdik. Bu mahallelere haksızlık yapılıyor. Buraya da 2.5 emsal vereceksiniz. Mülkiyetin partisi olur mu? Mülkiyetin partisi olmaz.”

PLAN MEVCUDU KORUMAZ, SORUNU ÇÖZMEZ

Herkes görevini yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevini yapmış planı çıkarmıştır. Ben de görevimi yapacağım. 1/1000’lik Uygulama İmar Planını çıkartacağım. Yapılan bu planların 1 Mayıs Mahallesi’nin sorununu çözmediğini ifade etmek istiyorum. Verilen emsal ve imar durumu düşüktür. 1.75 ve 2 Emsal Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’in mevcudunu korumaz, sorunu çözmez. CHP’nin muhalefetine, bizim imza atmamamız rağmen bu plan Ak Parti’nin oyları ve oy çokluğuyla geçti. Büyük bir haksızlık var.

MEVLÜT UYSAL “YENİ BAŞTA İNCELEYECEĞİZ”


Sorunu çözecek İBB Belediye Başkanı… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan yazımıza “yeni başta inceleyeceğiz” ifadesi olan cevap geldi. Ben, Ak Parti Gurup Başkanvekili ve İmar Komisyonu üyeleri ile görüştüm. Hepsi çok iyi niyetli… ‘Eksiklik varsa gereğini yapacağız’ dediler. İnanıyorum ki; orada görev yapan arkadaşlarımız kimsenin mağdur olmasını istemez. Şimdiden onlara teşekkür ediyorum.


AŞIK VEYSEL VE MUSTAFA KEMAL’DE EMSALE İTİRAZ EDİLİYOR


Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı sosyal donatı alanı olarak gösterilen parsellerin düşük yoğunluklu yapılaşma fonksiyonu olanlara transfer hakkı getirirken,  imar uygulaması görenlerin; uygulama öncesi, görmemişse parselin %60 üzerinden hesaplanmasını ön görüyor.

Planda 12 ve 15 metre olarak planlanan yolların 18 metre, 20 ve 24, olan yolların ise 30 metre en kesitinde olması ön görülüyor.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı uygulama hükümlerine göre; 3501 metrekare ve üzeri parseller 800 kişi/ha üzerinde yapılan planlamayla, Emsal (E): 2 Kat Yüksekliği: 12 olarak belirlenmiş. Uygulama yapılan alanda %25 kamuya terk ön görülüyor.

Tevhid yapılarak, 3000 metrekareden küçük olmamak ve ada bazında tevhid ile en az 3000 metrekareden küçük olmamak kaydı ile yine 800 kişi/ha üzerinde yapılan planlamayla, Emsal (E): 2 Kat Yüksekliği: 10 olarak belirlenmiş. 3000 metrekare altında kalan yapı adalarında ise Emsal (E) 1,75 olarak ön görülüyor.

Bölge vatandaşlarla birlikte ilçe belediyesi de plandaki kat ve emsal değerlerini yetersiz bularak itiraz ediyor. Plandaki kat ve emsal değerlerinin iyileştirilmesini talep ediyor.
 
Kaynak/İtvhaber.com


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109