BATTAL İLGEZDİ'NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Ataşehir Belediye Başkanı BATTAL İLGEZDİ Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

BATTAL İLGEZDİ'NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BATTAL İLGEZDİ'NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Ataşehir Belediye Başkanı BATTAL İLGEZDİ Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Sevgili dostlarım, hepinize merhaba.
Bu yıl güzel bir çakışma oldu. Bağımsızlık ve özgürlük savaşımızın 95. yılının ardından Kurban Bayramı’mızla 1 Eylül Dünya Barış Günü aynı güne denk geldi. Zaten bizim evrensel mottomuz “Yurtta barış, dünyada barış” değil mi! Şimdi içimden geçeni, sizlere aktarmak, paylaşmak istiyorum.

“Kurban”ı hepimiz, yaygın kullanımıyla “adak sunmak” olarak biliriz. Oysa, Arapça olan bu sözcüğün ilk anlamı “yaklaşma” dır. Peki neden, bugün en çok ihtiyacımız olan barış için adaklarımızı sunmayalım? Bizim kendi iç huzurumuz, kendi iç barışımız, toplumsal barışımızdan, toplumsal huzurumuzdan ayrı olabilir mi? Gelin, toplumsal barışımızı “kurban” etmeyelim, barışa kurban olalım, barışa yaklaşalım. Benim dileğim budur ve bu vesileyle Kurban Bayramı’mızı kutlarım. 1 Eylül Dünya Barış Günü için de sadece, “O kadar zor olmamalı” diyeceğim.

Ve bir kez daha 30 Ağustos… Bu kurtuluş mücadelemizin en son muharebesidir. Nâzım Hikmet’in dediği gibi, “Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan” işgale direnen yurtsever ordu, esaretten bağımsızlığa giden yolu açmadı mı! İşte 30 Ağustos budur. 95 yıl önce elimizde kalan son toprak parçasını da parçalamayı başarabilselerdi, bayrağımız da inmiş olacaktı. Zaten bayrak indiğinde, orada ezan da susmuştur. İşte bunu, 95 yıl önce yoktan var edilen Türk ordusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde zaten başardı. Tek kelimeyle minnettarım.

Sevgili dostlarım, 17 Ağustos büyük faciasında bir yılı daha geride bıraktık. Bu yıl, İstanbul’da deprem toplanma alanlarının çoğunun yerinde yeller estiğini medyada izledik. Bu ilçenin kurucu belediye başkanı olarak bir konuda iddiam vardı, “Yeşil alanları imara açmayacağım” diye. Açtım mı, hayır sizlere verdiğim sözü tuttum. Bilindiği gibi deprem toplanma alanlarını AFAD onaylıyor, ama AFAD, belediyemizin önerdiği alanları onaylıyor. Şimdi 42 deprem toplanma alanımıza 80 toplanma önerisi daha götürdük. AFAD’ın onayını bekliyoruz.     

Gelelim Kardeş Kültürlerin Festivali’ne. Bu yıl altıncısı. Ataşehirimizi inleteceğiz. Göreceksiniz.

Ve tatil bitiyor, çocuklarımız okul yoluna düşecek. Ama biz onlarla hiç ayrılmadık. Sanatta, sporda binlerce öğrencimizle beraberdik. Muhteşemdiler.
En içten dileklerimle,
Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Battal İLGEZDİ
Ataşehir Belediye Başkanı

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109