Başkan İlgezdi, Emekevler halkıyla bir araya geldi

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye’de yerinde kentsel dönüşümün ilk örneğinin gerçekleştirileceği Ataşehir Emekevler sakinleri ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde bir araya geldi.

Başkan İlgezdi, Emekevler halkıyla bir araya geldi

      Başkan İlgezdi, Emekevler halkıyla bir araya geldi

 

Türkiye’de “Yerinde Kentsel Dönüşüm ”ün ilk örneği Ataşehir Belediyesi’nce gerçekleştiriliyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yerinde kentsel dönüşümün ilk örneğinin  gerçekleştirileceği Ataşehir Emekevler sakinleri ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde bir araya geldi.

Toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yanı sıra başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri, Proje Danışmanı Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Doç. Dr. Erdal Köktürk ve projeyi gerçekleştirecek Grey Yapı yöneticileri de katıldı.

Emekevler projesini tanıtan slayt gösteri ile başlayan toplantıda konuşan Başkan İlgezdi şunları söyledi: “Çağdaş yaşamın ve çağdaş konutlaşmanın en güzel örneğini sizlerle yapacağız. Kentsel dönüşümde amaç vatandaşların mağdur olmasını önlemek olmalıdır. Biz de bunu yapacağız. Hiçbir hak sahibi yerinden yurdundan olmayacak. Burada doğan çocuklarımız daha çağdaş daha güvenli daha sağlıklı yeni konutlarında büyüyecek.”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önce başkan adayı olarak Emekevler’de bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda 30 yıldır hiçbir yerel hizmet görmeyen, her gün ne olacağız diye endişe ile bekleyen, sağlıksız, tek çivi bile çakamadıkları gecekondularda oturan bölge sakinlerine yenileşme ve yapılaşmaya Emekevler’den başlama sözü verdiğini hatırlatarak, “Bu sözü verirken özellikle hiçbir hak sahibinin mağdur olmayacağını yenileşme ve yapılaşmanın yerinde olacağını, sizlerin 30 yıldır yaşadığınız bu bölgeden başka bir bölgeye gitmek zorunda kalmayacağınızı vurgulamıştım. Bugün bu sözü sizlerin de desteği ile yerine getirmenin mutluluğunu yine sizlerle paylaşıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Battal İlgezdi, Emekevler projesini engellemek için özellikle vatandaşın haklarını savunmak yerine kişisel rant elde etmek isteyenlerin 3 yıldır vatandaşlara yalan söylediklerine dikkat çekti. “Şunu hepiniz biliyorsunuz. Burası Ataşehir Belediyesi’nin arazisi, burada belediyemizin kararı olmadan hiç kimse bir şey yapamaz. Ben, sizlerin mağdur olmaması için çalışırken, buradan siyasi ve kişisel rant elde etmek isteyenlerin oyununa gelmeyin. Kapalı kapılar ardında sizlere 2 daire, 3 daire sözü verenler, bunu nasıl yapacaklarını gelsin sizlerin önünde bana da anlatsın.

Ben, çalışma arkadaşlarımla birlikte bu projeyi yaparken ne kişisel ne de siyasi çıkar beklentisi içinde olmadım, olmadık, olmayacağız da. Ben belediye başkanı olduğum gün de söylediğim gibi Ataşehir’de yaşayan herkesin belediye başkanıyım. Bu salonda şu anda oturan hak sahipleri arasında AKP’li, MHP’li, SP’li ve diğer partilere mensup arkadaşlarımız da var. Yapacağımız Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesine en büyük desteği de bu arkadaşlardan görüyoruz. Şunu herkesin iyi bilmesini istiyorum. Yapacağımız bu projede kazanan hak sahibi vatandaşlarımız, kaybeden ise kişisel ve siyasi rant peşinde koşanlar olacaktır. Bu proje için tüm aşamalar tamamlanmış ve Kurban Bayramı’nın hemen ardından bölgede çalışmalar başlayacaktır” diye konuştu.

Projeye ilişkin tüm bilgileri Emekevler bölgesinde kurulan irtibat bürosu ve belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden alınabileceğini vurgulayan Başkan Battal İlgezdi, “Davul-Zurna ile el ele omuz omuza yapacağımız Yerinde Kentsel Dönüşümün ilk ve en güzel örneğine verdiğiniz destek, bana ve çalışma arkadaşlarıma duyduğunuz güven nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan İlgezdi’nin konuşmasının dakikalarca ayakta alkışladığı toplantı, Emekevler sakinlerinin projeye ilişkin çeşitli sorularının yanıtlaması ile sona erdi.

 

 

EMEKEVLER PROJESİ NEDİR?


Ataşehir Belediyesi’nin vatandaşları, yıllardır yaşadıkları yerlerden koparmadan ve mağdur etmeden, çağdaş konut sahibi yapacağı “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesi Türkiye’de ilk kez Emekevler de gerçekleşecek. 

Projeye göre,  57 bin metrekare alan üzerinde bulunan Emekevler bölgesinde 410 hane yaşıyor. Dere kenarları ile birlikte bu rakam 637 haneye çıkıyor. Aynı bölgede Ataşehir Belediyesi’ne ait 110 bin metrekarelik park alanı da bulunuyor.

Emekevler yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 1+1’den 4+1’e farklı büyüklüklerde yaklaşık bin 400 lüks konutun bulunacağı sitede açık ve kapalı otoparkların yanı sıra her türlü sosyal donatıya yer veriliyor.

Emekevler de boşaltma ve yıkım işlemleri önümüzdeki Kurban Bayramı’nın bitimi ile birlikte başlayacak. 18 ayda tamamlanacak inşaat çalışmalarında yapılacak 637 daireden 410’u Emekevler sakinlerine kura ile teslim edilecek. 114 metrekarelik dairelerin bulunduğu bloklarda zemin ve giriş katlar kura dışında tutulacak. Noter huzurunda dairesini belirleyecek olan hak sahipleri, anahtarlarını aldıktan sonra 20 yıl boyunca 60 ile 200 TL arasında aylık taksitler ödeyecek.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2012, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109