ATAŞEHİRLİ GENÇLERİN ÜCRETSİZ DERSHANESİ VAR!

Ataşehir Gençlik Merkezi, Ataşehirli Öğrencilere ücretsiz etüt ve ders desteği imkânın sağlıyor.

ATAŞEHİRLİ GENÇLERİN ÜCRETSİZ DERSHANESİ VAR!
ATAŞEHİRLİ GENÇLERİN ÜCRETSİZ DERSHANESİ VAR!

Ataşehir Gençlik Merkezi, Ataşehirli Öğrencilere ücretsiz etüt ve ders desteği imkânın sağlıyor.

2014 yılında Ataşehir Ferhatpaşa’da hizmete açılan Ataşehir Gençlik Merkezi, binlerce gencin yararlandığı capcanlı bir sosyo-kültürel tesise dönüştü. Merkezde halk oyunu, bağlama, gitar, perküsyon, drama, keman gibi sanat kurslarının yanı sıra; aşçılık ve bilgisayar vb. birçok alanda meslek edindirme destekleri de veriliyor. Ama bu günlerde Ataşehir Gençlik Merkezi’nde heyecan, her zamankinden büyük. Çünkü üniversite maratonu başladı. Kızlı, erkekli 350 genç insan YGS ve LYS’ye hazırlanmak için ter döküyor. Elbette öğretmenleri de onlarla birlikte…
 
15 BİN LİRA DEĞİL, ÜCRETSİZ !

Gençlerin üniversite heyecanı paylaşan ilk isim ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi. Merkezi sosyal belediyecilik anlayışı ile kurduklarını belirten Başkan İlgezdi, bugüne kadar çeşitli alanlarda 5 bin 800 kişiye fayda sağladıklarını vurguluyor.

Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkesi olduğunun altını çizen Başkan İlgezdi Gençlik Merkezi ile ilgili heyecanını şöyle anlatıyor:  “Belediye olarak her vesile ile ilçemizdeki eğitim hayatına katkıda bulunuyoruz. Bu kimi zaman kurslar düzenleyerek oluyor, kimi zaman doğrudan okullara verilen hizmetlerle oluyor. Anadolu’dan gelen kız öğrencilerimiz için açtığımız konuk evi de her yıl üniversiteli gençlerimize sımsıcak bir yuva sunuyor.  Gençlik Merkezi de gurur duyduğumuz, önemli bir proje. Özel eğitim kuruluşlarının onbeş bin liraya varan ücretler karşılığında verdiği hizmeti burada, Ataşehirli gençlere ücretsiz sunuyoruz.  Geçen yıl 100 öğrencimiz vardı ve bunların 41’i üniversite sınavında başarılı oldu. Bu yıl hedefimiz çok daha büyük. Ben şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve onlara olan inancımı dile getirmek istiyorum. ”
 
Proje Koordinatörü Atalay Eren ise sundukları hizmetin butik dershane olarak nitelendirilebileceğini ifade ediyor. Sabah 9’da ders başı yaptıklarını belirten Eren, “Bu öğretim döneminde 350 öğrenciye, 9 öğretmenimiz tarafından ücretsiz etüt ve ders desteği sunuyoruz.  Üstelik kaynak kitaplar ve defterler de hediyemiz.  Hafta için mezun öğrencilerimizi üniversiteye hazırlıyoruz. Hafta sonları ise 11. sınıf öğrencileri ders desteği, 12. sınıf öğrencileri üniversiteye hazırlık ve yine ders desteklerinden yararlanıyorlar. Öğrencilerimiz ders sonrasında ise yine öğretmenler eşliğinde etüt odasında testler çözüyor ve çalışıyorlar. Ama elbette bu kadar değil çok sayıda sosyal etkinliği de öğrencilerimizle buluşturuyoruz”  diye konuştu.


 
SADECE DERS DEĞİL, SOSYALLEŞME İMKANLARI DA VAR!

Ataşehir Gençlik Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Fatoş Kınay da, merkezin öğrencilere kazandırdığı sosyalleşme duygusu üzerinde duruyor.  Kınay, “Ferhatpaşa’da hizmet veriyoruz. Bu mahalle gençlere sosyalleşme için neredeyse hiçbir imkan sunmuyor. En merkezi alan yine belediyemizin kurduğu Necmettin Erbakan Parkı. Biz burada öğrencilerimize derslerin yanı sıra sosyalleşme fırsatları da yaratıyoruz. Öğrencilerimize masa tenisi, sinema salonu, bilgisayar odası, kütüphane, çay - kahve hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyoruz. Kendini tanıma ve benzeri seminerler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz psikolojik bu destekler sayesinde kendilerini tanıyor ve hangi mesleğin kendilerini mutlu edeceğini keşif ediyorlar. Üniversiteye giriş sınavına hazırlanan öğrencilere verdiğimiz eğitimlerin de birbirinden güzel başarı hikâyelerine imza attığını görüyor, gururlanıyoruz” dedi.
 
Ataşehir Gençlik Merkezi’ndeki ücretsiz etüt ve ders desteği imkânından yararlanan öğrenciler, gerek sosyal sosyal yönü gerekse maddi katkısı bakımından büyük bir hizmet olarak gördükleri proje hakkındaki düşüncelerini paylaştı:
 
GENÇLER NE DİYOR?

Furkan Kaya (İstanbul Aydın Üniversitesi – Otomotiv Teknikerliği): Bu merkezin bize ve ailelerimize maddi katkısı çok büyük. Ataşehir’e böyle bir merkez kazandırdığı için öncelikle Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye çok teşekkür ederim. 
 
Oğuzhan Bülbül (Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi): Keşke tüm belediyeler gençlere  böyle bir imkan sağlayabilse.  Burada sadece üniversiteye hazırlananlar değil, üniversiteliler için de çok sayıda olanak var. Kendini geliştirmek isteyen herkes burada bir destek bulabilir. Beni Ataşehir Gençlik Merkezi’ne yönlendiren ailem oldu. Böylece üniversiteye hazırlık aile bütçemize yük getirmedi. Bu nedenle Battal İlgezdi başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyeleri iyi belediyeler yapan işte böyle hizmetler.
 
AİLELER DE MUTLU

Meryem Kırbaş (Mevlana Kız Teknik Meslek Lisesi): Buraya iki dönemdir geliyorum. Daha önce dans ve fotoğrafçılık kursu alıyordum. Şimdi de üniversiteye hazırlık dersleri için buradayım. Her gün buraya gelerek derslerime çalışıyorum. Hiç temelim yoktu. Şimdi ise öğrendiğimi görüyorum.  Ailem de bundan çok memnun. Hem evimize yakın hem de ücretsiz destek alabildiğim harika bir merkez burası. Kimi zaman öğretmenlerimizden birebir  destekler de alıyoruz. Arkadaşlarımı da, ders dışı etkinlikleri de çok seviyorum. İyi ki buradayım.
 
Songül Kaplan (İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Bölümü): Gençlik Merkezi bana her alanda destek oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gitmeyi hayal bile edemiyordum.  Oysa şimdi üniversiteliyim. Bunda en büyük öğretmenlerimin desteği ve tavsiyeleri oldu. Beni tavsiyelerde bulundular. Hepsine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
“BENİM İÇİN MÜZİK GRUBU KURULDU”

Senanur Güloğlu (Açık Öğretim Lisesi): Parlak bir öğrenciliğim olmadı. Bilgim azdı, temelim zayıftı. Ama şimdi sınava bilinçli bir şekilde hazırlanıyorum.  Ataşehir Gençlik Merkezi’nde gerçekten öğreniyorum.
 
Leman Kağnı (Nevşehir Üniversitesi – İnsan Kaynakları Bölümü): Tek hayalim konservatuar okumaktı.  Bunun için bir enstrüman çalmalıydım ama kolumdaki engel buna imkan tanımıyordu.  Sonra Ataşehir Gençlik Merkezi’ne geldi.  Buradaki sosyolog ve psikologlar sayesinde  hayata bakış açım değişti. İnternetten ilanlar vererek, benim için amatör bir müzik grubu kuruldu. İşte şimdi bir  müzik grubunun başındayım. Çalışmalar, provalar, gösteriler mutluyum. Ama şu an kazandığım bölümümü de çok seviyorum ve okumak için Nevşehir’e gideceğim. Bu merkez sayesinde en büyük hayallerimden birini gerçekleştirmiş oldum. İyiki buraya gelmişim ve iyiki bu merkez açılmış. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 14:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Favour Barrack
Favour Barrack - 8 yıl Önce

işinizi daha hızlı büyümek ve mali yardım yardımcı olmak için bir kredi gerekiyor mu? bu yüzden e-posta ise: [email protected]

SIRADAKİ HABER