ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARIN SAHNE HEYECANI

Ataşehir Belediyesi’nin "Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesi kapsamında sunduğu sanat eğitimlerine katılan öğrenciler, bir yıllık emeklerini yılsonu gösterileriyle sergiliyorlar.

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARIN SAHNE HEYECANI
 ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARIN SAHNE HEYECANI

Ataşehir Belediyesi’nin "Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesi kapsamında sunduğu sanat eğitimlerine katılan öğrenciler, bir yıllık emeklerini yılsonu gösterileriyle sergiliyorlar.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede baleden halk oyunlarına, gitardan kemana, bağlamadan perküsyona kadar çeşitli branşlarda eğitim alan çocuklar ve yetişkinler; bir yıl boyunca aldıkları eğitimleri birbirinden renkli gösterilerle Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneliyorlar.
 
Çalışmalarını drama eğitmeni Yöntem Özsoy yönetiminde Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nde sürdüren drama öğrencileri de “Masallar Diyarı” adlı oyunu MSKM’de sahneledi.
Oyunun sonunda anneler için hazırlanan sürpriz duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Bütün oyuncular toplu olarak, “Seni çok seviyoruz anne!” diye bağırarak, kendilerini seyretmeye gelen annelerinin Anneler Günü’nü kutladı.


Özge Gök ve Aysu Özbek’in yazdığı, Yöntem Özsoy’un yönettiği oyunda
Asya Sertdemir, Ayşe Eda Çağlayan, Azra Aydın, Beşir Yağız Asar, Damla Eren, Dilem Toraman, Elif Çağlayan, Eylül Şahin, Ezgi Ceren Elik, Gülce Efendioğlu, Hüseyin Emir Aynacı, Mehmet Nayman, Peri Bayülgen, Yaren Üçtepe ve Zeynep Çağlayan rol aldı.
Gamze Aşık’ın yardımcı yönetmenliği üstelendiği oyunda Elif Aşık reji asistanı olarak görev yaparken teknik masada ise Emre Kahraman yer aldı.
Oyun sonrası heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan Drama eğitmeni Yöntem Özsoy duygularını paylaştı.
Özsoy, 7-9 yaş grubu öğrencileriyle 2 sene boyunca yaptığı drama derslerinde ilk amacının öğrencilerin şimdi ve ileride kendine güvenen, girdiği ortamlarda birlik bilinciyle rahatça hareket edip kendini ifade edebilecek, özgüvenli, özsaygılı, özeleştiri yapabilen, hayal güçleri gelişmiş, pratik düşünüp insiyatif alabilen bireyler olmasını sağlamak olduğuna vurgu yaparak, “Gerek öğrencilerimden gerekse velilerimden aldığım geri dönüşlerle de drama dersinin ailevi ve sosyal çevrelerinde ne kadar etkili olduğunu görmek mutluluk ve gurur verici. Çocuklarımız bugün sahnede  çok başarılıydılar, kendilerini yürekten kutluyorum,” dedi.



“Masallar Diyarı”nın başarılı isimlerinden Mehmet Nayman da sevincini, mutluluğunu kendisini seyretmeye gelen annesi ve babasıyla paylaştı.
Mehmet, sahne arkasında çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Sahneye adımımı attığımda heyecanımı yendim. Çok iyi çalıştık, başarılı da olduk. Çok mutluyum,” dedi.
Baba Osman Nayman da hem oğlu hem de oyunda rol alan bütün çocuklarla gurur duyduğunu belirterek, “Çocuklarımız bizim geleceğimizin ışıkları… İnşallah gelecekleri de güzel ve aydınlık olur. Bize bu imkanları veren belediyemize ve eğitmenlerimize de çok teşekkür ederiz”, diye konuştu.
Anne Zeynep Nayman da aldıkları eğitime dikkat çekerek şöyle konuştu: “Mehmet okulda da tiyatro çalışmalarına katılırdı. Burada aldığı eğitimler daha profesyonel oldu. Bu hizmetleri bize sunan belediyemize, eğitmenimiz Yöntem Özsoy’a çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızı sahnede seyretmek bizi çok sevindirdi. Mutluyuz, gururluyuz. İnşallah hep böyle devam eder.”

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109