ATAŞEHİR’DE ONBİNLER CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Cumhuriyet’in 96. yıl dönümü Ataşehir'de on binlerin katıldığı “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” ile kutlandı.

 ATAŞEHİR’DE ONBİNLER CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Cumhuriyet’in 96. yıl dönümü  Ataşehir'de on binlerin katıldığı “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” ile kutlandı.



7’den 70’e kadını, erkeği, genci, yaşlısı, “Işığı Işığımız, Adı Andımız” diyerek; Ataşehir Bulvarı'nda Fener Alayı yürüyüşünde buluştu. Yürüyüşe, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi öncülük etti.

Cumhuriyet TIR'ının ardından yürüyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, muhtarlar, STK temsilcileri ve on binlerce kişi hep birlikte büyük cumhuriyet yürüyüşüne eşlik etti. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen kalabalık tek bir ağızdan, “Işığı Işığımız Adı Andımız”, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti”, “Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diye haykırarak cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.


Ateşehirliler, sonrasında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda Mor ve Ötesi konserine katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Anadolu Devriminin en büyük meşalesi olan Cumhuriyetimiz, 96 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyet’in meşalesi, karanlığa karşı aydınlığın, kötülüğe karşı iyiliğin, köleliğe karşı başkaldırının simgesidir. 96 yıldır yolumuzu aydınlatan, Cumhuriyet meşalesi, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, egemenliğine sahip çıkan, Anadolu halkının umududur. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine yürekten inanmış milyonların, güneşli günlere olan inancıdır Cumhuriyet” diye konuştu.


Cumhuriyet, dağ başını duman almış diyerek durmadan zafere yürüyenlerin devrimidir diyen Battal İlgezdi şunları söyledi:

“Çocuklarımızın aydınlık yarınları için, yılgınlığa düşmeden, umutsuzluğa kapılmadan, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu millet ne Atatürk’ünden ne de Cumhuriyetin aydınlık yolundan vazgeçer. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin tüm kurucularını saygı ve sevgi ile anıyor en değerli evlatları olan sizlerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaşadıkları köyden Kurtuluş Savaşı’nda cepheye giden 39 erkekten sadece 3’ünün geri dönebildiği ve savaşta en çok şehit veren illerin başında gelen Kastamonu ilinin Araç ilçesi Güzlük Köyü’nden Kıbrıs Gazisi Abdullah Savaş’a ve Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Alver’e Ataşehir Belediyesi’nin özel olarak yaptırdığı hediyeyi takdim etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin konuşmasının ardından sahneyi Mor ve Ötesi grubu aldı. Türk rock müziğinin sevilen grubunun seslendirdiği şarkılarla Ataşehirliler Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109