Ataşehir’de Dostluk ve Kardeşlik Gecesi

Ataşehir’de “Aşık Summani ve Aşık Şenlik'i Anma, Dostluk ve Kardeşlik Gecesi” Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlendi.

Ataşehir’de Dostluk ve Kardeşlik Gecesi
Ataşehir’de Dostluk ve Kardeşlik Gecesi

Ataşehir’de “Aşık Summani ve Aşık Şenlik'i Anma, Dostluk ve Kardeşlik Gecesi” Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlendi.

Dostluk ve Kardeşlik Gecesine, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turnam Nehir İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İlgün ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yüzyıllardır Anadolu’da toplumun öncüsü, halkın sesi olan ve bir kültürün temsilcisi ozanlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumda olumlu olumsuz tüm gelişmeleri sazı ve sözüyle anlatan ozanlarımız gelecek nesillere örnektir. Halk ozanları günümüzde siyasi ve ekonomik sorunlar yaşasalar da onlar asla sazından ve sözünden vazgeçmezler. Yaşadıkları dönemde tüm siyasi iktidarların halkı ezen, sömüren baskıcı uygulamalarına rağmen onlar halkın sesi olmuşlardır. Asla yalan söylemezler ve her koşulda halktan ve haktan yana olmuşlardır.

Korkmayan, vicdanından taviz vermeyen, kimseyi kırmayan; kimseye kırılmayan halk ozanlarımız birer gönül eridir. Engin hoşgörü sahibidir. Halk ozanlarımızın en büyük özelliği canını vereceği tek kapının hakkın, halkın kapısı olacağını bilmeleridir. Bu anlamlı gecede yaşadıkları dönemin iktidarına karşı hakkın ve halkın yanında olan Pir Sultan Abdal, Kul Himmet, Virani, Köroğlu ve daha yüzlerce ozanımızın mirasını yakın tarihimize taşıyan Aşık Veysel, Davut Sulari, Kul Ahmet, İhsani, Aşık Mahsuni gibi yüzlerce ozanımızı saygı ve minnetle anıyorum.”

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Erzurumlulular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte organize ettiği gecede, 12 Aşık türkü dalında; Aşık Summani ve Aşık Şenlik türkülerini seslendirip, Aşık Summani ve Aşık Şenlik konulu ayaklarla atışarak yarıştı.

Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’nde; Aşık Cemal Divani, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Aşık Selahattin Kozanoğlu, Aşık İsrafil Taştan, Aşık Zakir Tekgül, Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Korkmaz İkan, Aşık Erzade Kapan, Aşık Mürsel Sinan, Aşık Necdet Kuyumcu, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Günay Yıldız ve Şair Mustafa Özdemir birbirleriyle sazlı sözlü atışarak yarıştı.

Ozan Baki Çetin’in sunumunu yaptığı gecede; Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Doç. Dr. Hikmet Çığlık, Hüseyin Sümmanioğlu, Yılmaz Şenlikoğlu ve Aşık Nuri Çırağı’dan oluşan jüri heyeti 12 Aşık’ın atışmalarını değerlendirerek birincileri belirledi.

Yarışma sonrası değerlendirmesini yapan jüri Aşık Summani ve Aşık Şenlik türkülerini en güzel okuma dalında birinci olarak Aşık Mürsel Sinan, Aşık Summani ve Aşık Şenlik konulu ayaklarla atışma dalında ise Aşık Selahattin Kozanoğlu’nu seçti.

Program sonunda katılımcı halk ozanlarına gecenin anısına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi tarafından teşekkür plaketi verildi. Gece sonunda Ataşehir Erzurumlulular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından da Başkan İlgezdi’te teşekkür plaketi ve çiçek sunuldu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109