Ataşehir'de Çocuklar Felix ile dost oldular

Ataşehir Belediyesi tarafından İlçedeki 47 İlköğretim okulunda başlatılan hayvan sevgisi konulu seminerler devam ediyor.

Ataşehir'de Çocuklar Felix ile dost oldular
Ataşehir'de Çocuklar Felix ile dost oldular

İlköğretim öğrencilerinin hayvan sevgisini artırmak, onların doğa ve yaşam dostu birer birey olmalarına destek olmak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından İlçedeki 47 İlköğretim okulunda başlatılan hayvan sevgisi konulu seminerler devam ediyor.

“Birlikte koruyup, birlikte sevelim’’ sloganıyla hazırlanan proje kapsamında toplam 25.000 öğrenciye hayvan sevgisi anlatılıyor.

Bu kapsamda İnönü Mahallesi’nde bulunan Mehmet Fidan İlkokulu’nda gerçekleşen eğitimlerin konuğu; CNNTÜRK televizyon kanalında yayınlanan Can Dostum isimli programın sunucusu Gamze Aral ve köpeği Felix oldular.

Aynı zamanda köpek eğitmeni olan Gamze Aral, ilköğretim öğrencilerine köpeği Felix ile ne kadar iyi birer arkadaş olduklarını anlattı. Felix’in gösterileri ile devam eden eğitim seminerinde; başta köpekler olmak üzere sokak hayvanları hakkında bilgiler verildi.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan videoları izleyen çocuklara; hayvan sevgisi ve hayvanların yaşam hakkı, hayvanlara nasıl davranılması gerektiği, hayvanların sağlık ve bakımı, hayvan sahiplenilmesi gibi konular ana başlıkları ile anlatıldı.

Eğitime katılan çocuklara “köpeklerle güvenli iletişim” boyama kitapçığı ve sahipsiz hayvanlar adına çocuklara yazılan maket mektup ve stickerlar dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109